Annonce
Billund

Jan Møller Iversen går på pension - og begynder at læse på universitetet

Jan Møller Iversen stopper som direktør for voksenområdet i Billund Kommune. Arkivfoto
Efter fire år som direktør for voksenområdet i Billund Kommune stopper Jan Møller Iversen ved udgangen af januar. Han vil i stedet begynde at læse på universitetet.

Billund Kommune: Om et lille halvt års tid vil der ske en udskiftning i direktionen i Billund Kommune. Her stopper Jan Møller Iversen, der er direktør for voksenområdet, og allerede i den kommende uge skal politikerne i økonomiudvalget diskutere ansættelsen af en ny direktør.

- Det er et par år siden, jeg sagde til Ole (Bladt-Hansen, kommunaldirektør, red.), at når min kontrakt udløber, vil jeg stoppe. Der er såmænd intet dramatik i det. Nu er der mulighed for, at jeg kan prøve at lave noget andet, så det vil jeg prøve, fortæller Jan Møller Iversen.

Og det er i høj grad noget andet - noget helt andet - som Jan Møller Iversen, der ved sin fratrædelse vil være 63 år, skal beskæftige sig med. Han vil nemlig stoppe med at arbejde og i stedet forfølge en stor interesse:

- Jeg har været chef i mange år, så nu vil jeg gå på pension og begynde at læse historie på Aarhus Universitet. Jeg vil have en kandidat i historie, siger han.

Jan Møller Iversen

Når Jan Møller Iversen ved udgangen af januar 2020 stopper som direktør for voksenområdet i Billund Kommune, vil han være 63 år

.

Han har tidligere arbejdet som fuldmægtig ved Viborg Amts Trafikselskab, hvor han blev souschef og trafikchef, inden han i 1993 blev konsulent ved PR-Partner A/S og i 1994 områdechef ved DSB Busser i Århus.

I 1996 blev Jan Møller Iversen forvaltningschef for økonomi og personale i Bjerringbro Kommune, og to år senere skiftede han til økonomichef ved det jysk-fynske eldistributionsselskab Elfor. I 1999 blev Jan Møller Iversen kommunaldirektør i Nørre Aaby Kommune på Fyn, men rykkede i 2001 til Vestjylland som økonomidirektør i Ringkjøbing Amt.

Herfra kom han i 2005 til Assens som kommunaldirektør, men skiftede allerede i 2006 til en stilling som direktør for by, erhverv og kultur i den forberedte nye Herning Kommune, hvor han i november 2010 overtog stillingen som direktør for social, sundhed og beskæftigelse. I maj 2012 blev han direktør for Vejlefjord Rehabiliteringscenter, og året efter blev han ældre- og handicapchef i Skanderborg Kommune.

Jan Møller Iversen blev i 2016 ansat som social- og sundhedsdirektør i Billund Kommune.

- Der er sket et skred

Jan Møller Iversen, der bor i Vejle, har en lang karriere som leder i det offentlige bag sig. Det er 20 år siden, han blev ansat som kommunaldirektør i Nørre Aaby Kommune, og senere sad han i et tilsvarende job i Assens Kommune. Han har desuden haft direktørstillinger i både Ringkjøbing Amt og i Herning Kommune, og før han kom til Billund, var han handicapchef i Skanderborg.

Gennem de mange år som leder i det offentlige har Jan Møller Iversen oplevet en udvikling, som han ikke er ubetinget begejstret for. Han oplever, at borgernes lunte er blevet kortere, og at det i høj grad går ud over de offentligt ansatte.

- Jeg har 800 mennesker ansat under mig, og de knokler alle sammen en vis legemsdel ud af bukserne. Jeg synes, der er sket et skred i den måde, man taler til os på. Der bliver talt til os, som om det er os, der beslutter, hvad der skal ske, men vi forvalter egentlig bare en lovgivning, et budget og nogle beslutninger, der er vedtaget i byrådet, siger Jan Møller Iversen.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce