Annonce
Kommentar

Jan Pytlick og Karen Brødsgaard er sikre på dansk mesterskab

Karen Brødsgaard kæmpede med et bundhold i Aalborg i sidste sæson. Nu bliver det meget sjovere. Hun er sikker dansk mester i Odense. Foto: Ole Nielsen.

Det er længe siden, vi har kunnet udråbe de danske mestre, inden turneringen starter, men jeg vover pelsen.

Jan Pytlick og Karen Brødsgaard står i spidsen for de stensikre mestre fra Odense.

Fynboerne har samlet det danske landshold, tilsat den største og dyreste profil i ligaen Nycke Groot.

Dertil kommer, at Odense har hentet den svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman, og Mette Tranborg er blevet klar igen.

Odense startede sidste år med en serie af sejre, men det hele smuldrede til sidst, da Mette Tranborg blev skadet.

Det kommer ikke til at ske i år. Odense har både den bedste og den bredeste trup.

Per Jørgensen, fynsk erhvervsmand, der slog sine folder i Horsens, da han studerede, og spillede seriefodbold i HFS, har skabt økonomien for den stenrige fynske klub.

Jan Pytlick er dansk kvindehåndbolds gentleman nummer et. Jeg glemmer aldrig, da han på et møde på Scandic Hotel Bygholm reddede landsholdet ved at gå i spidsen for det hele. Han er udlært murer og er vant til at arbejde hårdt for tingene.

Karen Brødsgaard sled og slæbte sidste år med Aalborgs bundhold. Nu får hun lov at spille med i den sjove ende sammen med sin gamle landstræner.

Hvem bliver de værste?

Sidste års danske mestre Team Esbjerg er slemt svækket, fordi Sandra Toft er taget til udlandet igen.

Rikke Poulsen er ny målmand, og selv om hun er god, mangler vestjyderne sin vigtigste matchvinder.

De vil stadig være med i toppen, fordi Estavana Polman er med, men de kommer til kort mod fynboerne.

Herning-Ikast var i finalen sidste år. Nu kommer de med en ny træner og en hær af norske landsholdsspillere. Vi så dem fredag aften i Forum Horsens i pokalkampen mod Horsens HK, og de har en chance for at vælte Odense af pinden som finalist mod Odense.

Det er de eneste hold, jeg ser som finalehold.

De tre næste ligner de sidste hold fra nummer fire til og med seks: København, Nykøbing Falster og Viborg.

Claus Mogensen, den gamle mestertræner fra Skanderborg, tager stadig turen helt til København for at træne hovedstadens stolthed med flere svenske topspillere.

Kristina Kristiansen - bedre kendt som "Mulle" - styrer holdet fra Sydhavsøerne, der sidste år markerede sig fint ved at vinde pokalturneringen.

Viborg løb ind i fem nederlag på stribe sidste år, men jeg tror på en langt bedre sæson for Viborg i den kommende sæson med Kristina Jørgensen og flere andre landsholdsspillere i spidsen. Truppen ser skræmmende ud, og så bliver det spændende at følge den meget unge målmand Anne Kristensen, der kommer fra Skanderborg. Hun er Sandra Tofts afløser som landsholdsmålmand.

Det var toppen.

Hvad med bunden?

Ajax, Skanderborg og Aalborg ligner de tre bundhold i rækken - ligesom sidste år.

Det er dem, Horsens HK skal foran for at undgå nedrykning.

Horsens har fået samlet en imponerende flok af nye spillere. Henrik Okkerstrøm har fundet flere "enker", der bor sammen med topspillere i håndbold og ishockey, og som er tvunget til at finde en dansk klub, så familierne ikke bliver splittet.

Hampus Wanne, svensk landsholdsspiller i Flensburg, har skrevet under på, at han skal bo i Flensburg. Derfor er hans kæreste Daniela Gustin tvunget til at finde en klub i nærheden for at kunne være sammen med sin kæreste gennem syv år, og sådan har vi flere andre eksempler på forstærkningerne i Horsens.

Midterklubben består af Aarhus United, Team Tvis Holstebro, Silkeborg/Voel og Randers.

Ser man på deres spillere, er de et mulehår foran Horsens og bedre sammenspillet, men jeg har nu alligevel kig på Randers, der har afleveret Maria Fisker til Viborg.

Niels Agesens tropper gik ned med flaget. Husker du pokalsemifinalen? Det var pinligt. Han kan få problemer igen, og det er et hold, som Horsens på en god dag kan få ram på.

Det bliver fedt at få ligahåndbold til Horsens igen efter ni års pause.

Vi skal vænne os til, at Horsens HK kan få øretæver på 10-15 mål mod de seks store hold.

HH bliver et angrebshold med Frederikke Rasmussens lange præcise udkast, men det er ikke noget stærkt forsvarshold endnu. Forsvaret er svagheden, og derfor kan vi godt opleve kampe med mere end 60 mål, Nycke Groot og "Mulle" kommer forbi. Det kan blive muntre eftermiddage med 40-25 til modstanderne, og det må tilskuerne lære at tage med godt humør. Det vigtigste er at overleve.

Annonce
Per Jørgensen, fynsk erhvervsmand, der slog sine folder i Horsens, da han studerede, og spillede seriefodbold i HFS, har skabt økonomien for den stenrige fynske klub.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Rotter lukker Fakta på Uhrhøj

Kultur

Nærradio uden sendetilladelse: Bestyrelsen er tavs

Annonce