Annonce
Vejle

Jan vil også gøre Fredericiavej mere sikker efter dødsulykke: 'Hvad med at lave de helt simple forbedringer til en start?'

Jan Kvinesdal foreslår, at man kan fremhæve venstresving forbudt-skiltet med en stor gul plade, så det er sværere at overse. Det er heller ikke usædvanligt, at skiltet er blevet vendt, så man ikke kan se det. Det har flere gange fået Jan Kvinesdal til at hente en stige for at vende det. Foto: Mette Mørk
Udsigterne til en varig løsning på trafikproblemerne ved det farlige kryds mellem Vindingvej og Fredericiavej er lange. Derfor bør Vejdirektoratet sætte ind med nogle af de simple løsninger, mener Jan Kvinesdal.

Vejle: Solen brager ned over motorvejsafkørslen Vejle C, da Jan Kvinesdal en eftermiddag i slutningen af juli måned kører af og drejer til højre ned ad Fredericiavej.

Han kører her hver dag og har gjort det i mange år, derfor kender han de regler, der gang på gang bliver brudt i krydset.

Men lige nøjagtig den sommerdag ville han ikke fortænke folk i at lave et ulovligt venstresving ind ad Vindingvej.

Annonce

Det lille venstresving-forbudt skilt var nemlig blevet påkørt, så det vendte ind mod hækken i stedet for ud mod bilisterne.

- Det er ikke første gang, jeg ser, at skiltet vender forkert. Det er heller ikke et ret stort skilt, så også selvom det vender rigtigt, er det til at overse, og det er megafarligt, forklarer Jan Kvinesdal.

Derfor har han en meget simpel appel til Vejdirektoratet:

- Hvad med at starte med alle de små ting, der kan gøre strækningen mere sikker, mens vi venter på, at der er råd til en rundkørsel?, spørger han.

Pres for politiker efter ny ulykke

Appellen fra Jan Kvinesdal kommer i kølvandet på flere artikler i Vejle Amts Folkeblad om strækningen mellem Fredericiavej og Vindingvej.

En dødsulykke i november sidste år satte for alvor fokus på problemet - og så sent som lørdag for fjorten dage siden gik det galt igen.

Det fik medlem af teknisk udvalg, Per Olesen (V), til igen at efterlyse løsninger. Han har flere gange haft sagen på dagsordenen i udvalget - men føler, at han og kommunen løber panden mod en mur hos Vejdirektoratet, der har ansvaret for Fredericiavej.

Ved det kommende møde i teknisk udvalg forsøger han sig igen. Han foreslår, at udvalget pålægger forvaltningen at lægge ekstra pres på Vejdirektoratet og samtidig udarbejde et forslag til en tidsplan for en overordnet trafikløsning for hele området.

Annonce

Tætte naboer med i kampen

Presset for en løsning kommer ikke mindst fra flere tætte naboer. De peger på utallige farlige situationer. Derfor bør der gøres noget så hurtigt som muligt.

Selv har en af naboerne foreslået, at der skal etableres en rundkørsel, der ligeledes kan aflaste trafikken fra Vindinggård Ringvej. 

- Det er et farligt sted. I løbet af de 40 år vi har boet her, har det udviklet sig meget negativt, fordi der er kommet mange flere biler, og de kører mere hensynsløst end før i tiden, siger Jan Kvinesdal.

Derfor er han også enig i, at der skal en mere holdbar løsning til. Han synes dog, at Vejdirektoratet sagtens kunne lave mindre løsninger, der kan afhjælpe nogle af problemerne her og nu.

- Skiltningen kan uden tvivl gøres mere tydelig, så der ikke er så meget tvivl om, hvad man må, og hvad man ikke må. Det er da det mindste, man kan gøre, mener han.

Jan Kvinesdal har forslag til hvordan trafikken på Vindingvej kan blive mere sikker. Foto: Mette Mørk
Annonce

Gul baggrund

Der er, ifølge Jan Kvinesdal, også nok at tage fat i.

- Der er eksempelvis et skilt i midterrabatten, der forbuder u-vendinger. Under det er plantet noget hæk for at gøre det pænt, men nogle gange dækker hækken over skiltet, og så kan jeg da godt forstå, at man laver en u-vending der, siger Jan Kvinesdal til Vejle Amts Folkeblad.

De andre markeringer, der skal gøre det tydeligt, at man ikke må vende og krydse vejen for at komme ind på Vindingvej, er heller ikke tilstrækkelige, fortæller han.

- En god start ville være, hvis man fik tegnet de fuldt optrukne striber op, så man ikke er i tvivl, selvom skiltet måtte være dækket, siger han.

Jan Kvinesdal påpeger at der er flere nemme og billige løsninger, man kan starte med at forbedre i området - for eksempel er den fuldt optrukne stribe midt på vejen, der hvor man ikke må svinge til venstre, meget utydelig efter slid. Foto: Mette Mørk

Men i virkeligheden er det mest presserende problem det skilt, der skal vise, at man ikke må dreje til venstre ind ad Vindingvej, mener Jan Kvinesdal.

- U-vendingerne er måske ikke det farligste. Det er venstresvingene. Dem, der ved en fejl er kørt ned mod byen, når måske at se, at der er u-vending forbudt, og så drejer de til venstre nedad Vindingvej, for at vende rundt der. Det er farligt, siger Jan Kvinesdal.

Men det er også et problem, der bør kunne løses relativt let, mener han.

- Det skilt der står der, det er ikke ret stort, og så står det ovenikøbet skævt. Hvad med at sætte en stor gul plade bag ved det? Det har jeg set flere gange på steder, hvor man skal gøre opmærksom på skiltet, forklarer Jan Kvinesdal.

Annonce

Svært at komme igennem

Men selvom idéerne er mange og budgetterne er mindre end til de langsigtede løsningsforslag, så er det ikke nemt at trænge igennem til Vejdirektoratet som almindelig borger.

- Jeg ringede for nogle uger siden, og blev kastet rundt mellem deres medarbejdere. De virkede øredøvende ligeglade. Det er vist ikke et sted, man skal ringe hen som borger, siger Jan Kvinesdal og trækker på skulderen.

Og det er ærgerligt, mener Jan Kvinesdal.

Jan Kvinesdal har forslag til hvordan trafikken på Vindingvej kan blive mere sikker. Foto: Mette Mørk

Han mener nemlig, ligesom flere andre, Vejle Amts Folkeblad har talt med, at det ville være godt med en tæt dialog mellem borgerne og Vejdirektoratet.

- Jeg ved godt, at trafikken er kompleks, men nogle gange bør de lytte til os, som kører på de her veje. De er der ikke hver dag, men det er jeg, siger han og fortsætter:

-  I pendlertrafikken deltager nogen i møder med DSB. Hvorfor har vejdirektoratet ikke et antal pendlere, der bruger deres veje, som de kalder ind, så vi kan få lov til at bidrage? Vi har nogle gange nogle anderledes idéer, som de kan lade sig inspirere af ved Vejdirektoratet, fortæller Jan Kvinesdal.

Jeg ringede for nogle uger siden, og blev kastet rundt mellem deres medarbejdere. De virkede øredøvende ligeglade.

Jan Kvinesdal
Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce