Annonce
Vejle

Jane blev hårdt ramt af to påsatte brande - nu langer hun pølser over disken i alternativ vogn

Ristede løg, syltede argurker og... lige om lidt kan du igen sætte tænderne i sådan en fætter her på Søndermarken. Arkivfoto: Torben Hansen

Sammen med ejeren har Jane Pedersen tænkt ud af boksen. Hendes nu forkullede pølsevogn er langt fra klar, men det er hun til gengæld. Derfor har hun nu hidkaldt en salgsvogn på hjul.

Vejle: Hvaaa' skulle det være? En hotdog? Eller en rød med det hele? Og en Congo-bajer?

På torsdag kan du igen smutte forbi Jane "Bedste" Pedersen og få lidt godt til maven. Her åbner hun igen, efter at hendes levebrød i midten af august stod i flammer to gange på bare én uge.

Det bliver dog ikke i de vante rammer, da de stadig er for ødelagte efter brandene, men i en rullende vogn. Den kommer ejer David Allermand med til sin forpagter på Koldingvej gennem flere år.

- Det har jeg det godt med. Der skulle altså også bare ske noget nu. Ellers er jeg bange for, at jeg ville miste modet, indrømmer Jane Pedersen.

Annonce

Ved du hvad? Jeg duer ikke til at gå herhjemme. Lediggang er roden til alt ondt, siger man. Den er god nok.

Jane "Bedste" Pedersen, forpagter

Kan tage seks uger

Hun har i mere end tre uger været uden sit normale levebrød, fordi nogen - ifølge politiets seneste vurdering - har sat ild til pølsevognen.

Siden er tiden gået med at være i kontakt med forsikringsselskabet og indhente priser hos flere tømrervirksomheder. Fra sidstnævnte er meldingen, at det godt kan tage op imod seks uger at få udbedret skaderne.

Og så lang tid kan Jane Pedersen ikke vente.

- Jeg tjener ikke en krone. Først var jeg ked af det, så blev jeg vred, og nu er jeg sådan lidt... øv! Ved du hvad? Jeg duer ikke til at gå herhjemme. Lediggang er roden til alt ondt, siger man. Den er god nok, oplyser hun.

Meget tyder da også på, at hun ikke kommer til at gå arbejdsløs længe. For hun er savnet på Søndermarken. Når hun køber ind, møder hun sine kunder, som spørger til hende og hendes virke.

Kunderne krammer hende

- Der kommer et ægtepar hver uge. Jeg mødte hende i Fakta, hvor hun sagde: "Åh Jane. Jeg bliver nødt til at give dig en krammer, for det er sgu så synd for dig", gengiver Jane Pedersen kvindens ord.

"Bedste" har selv været i den forkullede vogn flere gange siden, og det er et sørgeligt syn, som sætter tankerne og følelserne i fuld galop.

- Mange af mine ting er jo brændt. Jeg havde en 35 år gammel sukkerdåse. Pistvæk. Hvis jeg selv havde været skyld i det her morads og for eksempel glemt frituren, ville det være en anden snak. Men her har en person gjort det bevidst. Øv, udbryder hun.

David Allermand ejer lignende madsteder i Give, Bjerre, Juelsminde, Kjellerup og Horsens. Jane Pedersen åbner klokken 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce