Annonce
Billund

Janessa er hundedagplejer: - Få hunden passet, mens I er i Legoland

Janessa vil gerne passe andres hunde, når de skal på ferie. Hun får hjælp af hunden Jack og hendes lille datter Esther, der er vant til hundebesøg. Foto: Lise Nørgaard
29-årige Janessa Van Woerkom tilbyder at passe andres hunde gennem dogley.com på dagsbasis eller i ferier. Selv har hun brugt ordningen til familiens egen Jack i Utah i USA, hvor en lignende ordning er udbredt.
Annonce

Billund: Normalt har der været to muligheder for at få hunden passet, hvis man skulle på ferie eller dagstur.

Enten har man skullet spørge venner og familie om hjælp, eller man har skullet finde en hundepension. Nu er der kommet en tredje mulighed. Nemlig dogley.com. Her tilbyder Janessa Van Woerkom hundepasning - og det er hun ikke ene om i Billund. Faktisk er der tre andre, der også tilbyder at passe, lufte og kæle med hunden, mens resten af familien er på ferie eller dagstur.

29-årige Janessa Van Woerkom meldte sig til dogley.com samtidig med, at corona lukkede samfundet ned, men med genåbningen begyndte der også at komme hunde på besøg hos Janessa, der flyttede til Billund fra Utah, USA, med sin mand og deres datter Esther på halvandet år for et år siden.

Annonce

Afleverer hunden før Legoland

- Jeg har hele tiden haft lyst til at passe hunde, for vi har selv haft stor gavn af det i USA. Ved mange nationalparker i USA tilbyder folk denne service, for her må der ikke komme hunde ind, og det har altid fungeret rigtig godt for os, fortæller Janessa, der selv er blevet overrasket over, at der har været mest efterspørgsel på dagpleje på dagsbasis.

Janessa er vokset op med hunde. Prisen for pasning en enkelt dag løber op i 200 kr. Skal der en overnatning til, bliver det ikke meget dyrere - nemlig 225. Hundepasserne bestemmer selv deres priser. Foto: Lise Nørgaard

- Jeg har haft en del familier, der er kommet til Billund for at tage i Legoland, og så har de afleveret hunden her først og hentet den igen, når dagen er omme, forklarer Janessa, der anerkender, at ordninger som denne endnu ikke er så udbredt i Danmark som for eksempel i USA.


Jeg er vokset op med hunde, og jeg synes, det er fantastisk at have hund. Det er på mange måder at menneskeligt dyr, fordi man kan kæle, kramme og lege med en hund, og hundene har deres helt egen personlighed.

Janessa Van Woerkom


- Først kunne jeg ikke finde noget her i Billund, men så gjorde en anden hundepasser mig opmærksom på denne mulighed. Det er mest udbredt i de større byer, siger Janessa, der aldrig selv har sendt sin egen hund Jack, der er halv golden retriever og halv sort labrador, i hundepension.

Dogley.com

Dogley.com er en hjemmeside, der forbinder hundepassere og hundeejere og har over 1000 godkendte hundepassere. Det er Danmarks største mødested for privat hundepasning og er en 100% dansk virksomhed med dansk hovedkontor på Østerbro i København. Ved køb af hundepasning, er hunden også dækket af forsikring under sit ophold.

- Jeg ved, at det ville være for meget for ham med 50 andre hunde lige om hjørnet. Til gengæld er det dejligt for ham at få besøg af hundevenner.

- For os har det været godt at gøre det på denne måde, for så behøver man heller ikke at føle, at man lægger familie og venner til last, siger Janessa.

Annonce

Møder nye mennesker - og hunde

Skal hunden blive i flere dage, mens familien skal på ferie, inviterer Janessa ofte både familie og hund over for at se hus og omgivelser.

- Så kan de se, at her er rent og pænt, om hundene kan med hinanden, og om det går med Esther, siger Janessa, der med et smil anerkender, at det er lidt ligesom at skulle starte sit barn op i dagpleje.

Janessa nyder at møde hundene og deres mennesker.

Jack er 3 1/2 år, og det var lidt af en udfordring at få ham transporteret fra Utah til Danmark for et år siden, da hans boks i sidste øjeblik blev bedømt til at være for stor til at transportere fra Amsterdam til Billund.- Der var utroligt meget papirarbejde, og han skulle vaccineres med meget stramme tidsintervaller, men det gik, fortæller Janessa. Foto: Lise Nørgaard

- For os har det været en måde at lære folk at kende på her - både danske og internationale familier, siger Janessa, der i første omgang skulle vænne sig til alt det nye i Danmark, men nu går det godt. Hun passer sin datter hjemme, og det går fint i spænd med at tage imod hunde, fordi folk ofte forventer, at hunden ikke skal være alene.

- Men jeg føler ikke i den forstand, at jeg er hjemmegående. På de dage hvor vi ikke har hunde, tager jeg min datter med på mange ture, og vi hygger os med at udforske området, siger Janessa, der er kommet til Billund, fordi hendes mand, 27-årige Ryan, har fået sit drømmejob på Lego.

- Og jeg lever også min drøm, for jeg elsker at rejse og opdage nye steder, og det kan vi gøre herfra, og så elsker jeg at kunne være hjemme og passe vores datter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce