Annonce
Erhverv

Japans nye ambassadør inviteret til middag i Vejle

Manabu Miyagawa smagte på lokale råvarer fredag, da han blev inviteret til middag i Food Innovation House. Foto: Palle Søderberg
57-årige Manabu Miyagawa er i Vejle for at overvære weekendens judo-stævne i DGI Huset og mødtes fredag med borgmesteren og lokale fødevare-virksomheder i Food Innovation House.
Annonce

Vejle: - Jeg troede, at der ville være stor forskel på den danske og den japanske kultur, fordi de to lande - geografisk - er så fjernt fra hinanden. Men faktisk har jeg fundet af, at vi har mere til fælles, end man skulle tro. Begge kulturer værdsætter for eksempel enkelhed i design og respekt for naturen og på det personlige plan er danskere og japanere egentlig ikke så forskellige.

Sådan lød det fra Japans nye ambassadør 57-årige Manabu Miyagawa, der fredag var inviteret til middag og rundvisning i Food Innovation House i Dandy Business Park.

Ambassadøren, der tiltrådte i oktober, er i Vejle for at overvære Danish Open judo-stævnet i DGI Huset, der starter lørdag og varer frem til tirsdag med over 1300 judokæmpere i aktion.

Besøget gav borgmester Jens Ejner Christensen (V) mulighed for at gengælde ambassadørens gæstfrihed, da han tog imod Vejle-førstemanden i sin bolig i sidste uge.

- Tak for gæstfriheden, og selvom vejret ikke er det bedste i dag, håber jeg, at du vil få et godt indtryk af Vejle, lød det fra borgmesteren under middagen, som Per Mandrup fra Culinary Institute by Vejle Erhverv stod for, og som bestod af lutter lokale råvarer.

Med til middagen var repræsentanter fra fire lokale fødevare-virksomheder - Scandic Food, Danish Crown Foods, Gumlink Confectionary og Jacobsen Bakery - som efter middagen fik mulighed for at præsentere deres virksomheder og produkter for den nye ambassadør for 126 millioner japanere.

- Mit håb er, at vi kan bygge videre på det gode samarbejde mellem Vejle og Japan på særligt fødevare- og digitaliserings-områderne, lød det fra Manabu Miyagawa, der blev ansat i det japanske diplomati i 1985.

Ambassadøren er som nævnt primært i Vejle for at besøge Danish Open i judo, og han kunne fortælle, at han selv har erfaring med typiske judo-teknikker som rullefald og hoftekast.

- I Japan er judo et obligatorisk fag i skolen, så alle japanske drenge har dyrket judo. Jeg dyrker det dog ikke mere, men jeg har stor respekt for sporten, der også kaldes "den blide kampsport", fordi høflighed og respekt er vigtige ingredienser i sporten, fortalte Manabu Miyagawa.

I Japan er judo et obligatorisk fag i skolen, så alle japanske drenge har dyrket judo. Jeg dyrker det dog ikke mere, men jeg har stor respekt for sporten.

Manabu Miyagawa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce