Annonce
Vejle

Japansk kunstner på ophold i Vejle for at arbejde og dele viden

Den japanske kunstner Rei Matsushima indleder fredag 18. maj en måneds ophold i Vejle som "Artist in residence" hos Grafisk Værksted Vejle. Privatfoto

Vejle: Den Japanske kunstner Rei Matsushima indleder fredag 18. maj en måneds ophold i Vejle som den anden "artist in residence-kunstner" hos Grafisk Værksted Vejle. Hun er valgt blandt 24 ansøgere fra 19 nationaliteter.

- Ansøgerfeltet har været på et meget højt niveau, og alle ansøgninger har været meget gennemarbejdede med klare mål i forhold til både det kunstneriske indhold og vidensdeling, som vi prioriterer højt, siger formand for Grafisk Værksted Vejle Helle Kock, der har været med i juryen som har valgt kunstneren sammen med repræsentanter fra Vejle Kunstmuseum og Vejle Billedkunstråd.

Under opholder arbejder Rei Matsushima på Grafisk Værksted Vejle, og 8. juni holder hun "Artist talk" på Vejle Kunstmuseum, ligesom hun deltager i Grafisk Værksteds Sommerudstilling "Kontrast" i Vejle Kunstforening fra 16. juni.

Grafisk Værksted Vejle er hovedansvarlig for besøget, der holdes i et samarbejde med Vejle Kunstmuseum, og er støttet af Vejle Kommunes Billedkunstråd og Det Obelske Familiefond.

Opholder sig i Berlin

Rei er født og opvokset i Tokyo, hvor hun har studeret kunst og design. Fra England har hun en bachelor i Fine Art fra Middlesex Universitet og en master i Printmaking fra Royal College of Art. For tiden opholder hun sig i Berlin, hvor hun er gæstestudent på Kunsthochschule Berlin Weißensee. Mens hun har opholdt sig i Europa, har hun været tilknyttet Art and Design Foundation, JCFL i Japan, hvor hun har været gæstelærer samt afholdt workshops og Artist Talks.

Den japanske kunstner, som her viser en prøve på sine værker, ser især frem til at møde kunstnerne hos Grafisk Værksted Vejle og dele viden med dem. Hun skal også deltage i Grafisk Værksteds udstilling i Vejle Kunstforening. Privatfoto

Grafikken på verdenskortet

Britta Egebjerg, der er koordinator på projektet, fortæller, at Grafisk Værksted Vejle får stor anerkendelse af det høje professionelle niveau.

- Vi tror på, at vi kan skabe en tilbagevendende kunstbegivenhed i Vejle, der sætter grafikken i Vejle ikke bare på Danmarks- men også verdenskortet. Dét er et stort arbejde for en lille forening, men samtidig løfter projektet også foreningen op på et attraktivt niveau både kunstnerisk og i forhold til netværksdannelse og vidensdeling, bandt andet gennem vores optagelse i det verdensomspændende Res Artis. Lige nu mangler vi 30.000 kroner for at sikre en gentagelse i efteråret, fortæller Britta Egebjerg.

Rei Mtsushima har i grafikken især arbejdet med ætsning og litografi.

- Herigennem har jeg lært, at jeg skal være præcis med detaljen, siger hun.

Hun ser frem til opholdet i Vejle og især til mødet med kunstnerne på Grafisk Værksted Vejle

- Jeg glæder mig til at dele meninger og teknikker omkring grafikken, men også til generelt at tale om kunst, siger hun.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det er da træls': Skoleleder er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Annonce