Annonce
Leder

Jeg er fra Vejle!


Annonce

Egentlig havde jeg svoret, at jeg aldrig ville sige ja til at holde en båltale. Jeg havde nemlig som tilhører oplevet min hustru holde en fantastisk tale på stranden i Fredericia ved roklubben. Det var med vid og bid, problemet var bare, at folk var der for at snakke, drikke øl og spise snacks, så ikke et øje hørte efter.

Hun var blevet advaret på forhånd af en, der kendte klientellet, men tænkte, at det gik nok. Det gjorde det ikke. Og midt i talen var der så nogle, der tændte bålet, og så røg den sidste gnist af opmærksomhed.

Det ville jeg aldrig udsætte mig selv for. Det har jeg selvfølgelig så gjort alligevel, og rent faktisk skulle jeg i aften have holdt talen ved det store sankthans-arrangement i Skyttehushaven. Jeg har nemlig lært, at Gut Andersen fra FestiVejle, som arrangerer bål-festen i den gamle have, ikke accepterer nej som et svar.Nu kom corona så i vejen.

Men jeg ville have sagt noget om ”mit Vejle”. Byen jeg kom til for 41 år og 49 uger siden, og som jeg har elsket lige siden.

Og forelskelsen blussede op igen dette forår, hvor jeg flyttede ind til bymidten af Vejle efter nogle år ”i eksil”. Jeg ville have fortalt om, hvor mange smukke steder, der er i Vejle. I gaden, hvor jeg selv bor, skal man bare kikke op og studere de forskellige byejendomme. De er fra en tid, hvor der blev kælet for detaljerne. Eller tag gågaden med de fine oaser i sidegaderne.

Ikke alt er idyl - det ville også være kedeligt - og selvfølgelig har vi politiske skænderier om udvikling og velfærd. Men vi er en by i vækst.

Jeg ville have fortalt om stoltheden ved at være vejlenser. Om at vi har en restaurant – måske to næste år - med Michelin-stjerne. Måske var jeg også kommet til at nævne VB, som jo er på tærsklen til superligaen. Jeg ville helt sikkert have fortalt om glæden ved, at Vejle har sin egen avis med en stab af knalddygtige journalister, der skriver kritisk og kærligt om byen.

På godt og ondt er Vejle en skøn by, der har så meget at byde på, at du som vejlenser med god samvittighed kan ranke ryggen og svare ”jeg er fra Vejle”, hvis nogle spørger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce