Annonce
Læserbrev

Jeg er knap så bekymret for klimaet, som den 'lille marionetdukke' foregiver, vi skal være

Til slut må jeg sige, at Pia Kjærsgaards forkætrede "fortalelse" hin EU-valgaften 26. maj 2019 - klimatosser - i visse tilfælde desværre rammer lige i skiven.

Læserbrev: Klimaforandringerne er en kendsgerning - der har til alle tider været forandringer af klimaet og/eller af klodens tilstand.

Vores klode har altid gjort det, der passer den, uden hensyntagen til, hvordan dens mennesker og dyr har syntes om det eller ej. Husk de tre istider med indlandsis i Danmark - den sidste for ca. 13.000 år siden.

Det, der sker nu, er nok forstærket lidt af vores afbrænding af fossile brændstoffer, udledning af metangasser og CO2-udledning til atmosfæren.

Jeg husker en lignende panik i 80'erne, da ozonlaget i stratosfæren blev tyndere og tyndere, og der opstod huller i laget over polerne.

Da gik der stærke panikrygter om, at vi alle ville blive "branket til døde" af solens UV-stråling om X antal år, og nu viser det sig jo heldigvis, at ozonlaget langsomt er ved at hele op igen.

Panikken har lagt sig, ingen taler om ozonlaget i dag.

Jeg er knap så bekymret for klimaet, som den "lille marionetdukke" fra Sverige Greta Thunberg foregiver, at vi skal være.

Hun er i min optik ikke særligt vidende om det, hun taler om, men har via andre, voksne, fået nogle tekster, hun kan lære.

Hun har en god evne til at tilegne sig teksterne og læser dem op i sine taler.

Hun har også en evne til at henrive sine tilhørere og sætte panik og skræk for en snarlig klimaundergang ind i en masse børn og unge og fylde deres hoveder med unødige tvangstanker og angst for fremtiden.

Hun har ovenikøbet også fået lanceret skolepjækkeri på verdensplan om fredagen.

Jeg er dog ikke så rystet over hende, som jeg er rystet over, hvad hun har fået af klapsalver og store ord i snart sagt alle verdensomspændende sammenhænge: nomineret til Nobels fredspris i år, FN, hos Paven i Rom, på klimaforsamlinger af enhver art, af alskens forskellige statsledere og højtuddannede forskere og videnskabsmænd - det er rystende.

Især er det rystende, fordi den lille "klimamessias" i løbet af otte-ni måneder har svunget sig så højt og aggressivt op, at selv nogle af de "klogeste" medklappere og tiljublere nu begynder at rynke på deres fine næser ad hende.

Til slut må jeg sige, at Pia Kjærsgaards forkætrede "fortalelse" hin EU-valgaften 26. maj 2019 - klimatosser - i visse tilfælde desværre rammer lige i skiven.

"Klimamessias" Greta Thunberg sejler til USA "miljøbevidst", og fem personer flyver bagefter derover for at sejle hendes båd tilbage - hvordan ser det miljøregnskab ud?

Aksel Nielsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce