Annonce
Navne

Jeg er lykkelig over, at jeg kunne holde løftet til min mor: Mød Anke i serien 'Mennesker'

Foto: Mette Mørk

Vejle/Juelsminde: Jeg er på vej hen til min datter med en buket blomster. Hun bor herinde i Vejle. Jeg er oprindelig fra Berlin, men har boet her i Danmark siden 2001.

Dengang tog det lige et stykke tid at vænne sig til at bo her. Men sådan er det jo, når noget er nyt, og indtil man lærer det hele bedre at kende. Faktisk synes jeg, at danskerne er meget mere åbne, og de er gode til at glæde sig på naboens vegne, hvis der sker noget godt for dem. Sådan er det ikke der, hvor jeg kommer fra. Der handler det noget mere om misundelse og den slags.

Min mand er dansker, og sammen har vi en datter og en søn, og jeg er, som sagt, meget glad for at bo i Danmark. Men jeg savner også familien i Tyskland, og det er især svært i denne her tid med corona. Nu må det meget gerne snart blive muligt at komme afsted.

Annonce

Kort tid før coronaen sådan rigtigt brød ud - i 2019 - døde min mor i Tyskland. Og det kan godt være, at det lyder lidt underligt, men tiden op til hendes død var faktisk ret lykkelig for mig, for jeg fik lov til at bruge de sidste uger på at være sammen med hende, indtil hun døde på sygehuset. Jeg kunne være med hende hele vejen, og det er noget, som ingen kan tage fra mig.


Tiden op til min mors død var faktisk ret lykkelig for mig, for jeg fik lov til at bruge de sidste uger på at være sammen med hende.


Og ja, selvom det var en rigtig træls situation, så var det altså en lykkelig stund, som ikke kan købes for penge, for jeg kunne være der for hende.

Samtidig kunne jeg på sygehuset holde øje med, om de gjorde det hele rigtigt efter hendes ønske - og samtidig kunne jeg holde løftet til min mor om, at hun ikke skulle være alene.

Jeg er så glad for, at jeg kunne holde det løfte over for min mor, og det var en dejlig tid, hvor jeg kunne få lov til at være sammen med min mor, inden hun døde. Jo, så... selvom det lyder mærkeligt, så var det en lykkelig tid for mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Navne

Loge i Vejle har fejret tre jubilarer

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Annonce