Annonce
Læserbrev

Jeg føler mig meget svigtet af Region Syddanmark: Der er ingen mulighed for vederlagsfri ridefysioterapi i nærområdet

De 69 patienter er børn og pensionister med forskellige diagnoser og behov. Betyder vi ikke noget for kommunerne og regionen?

Læserbrev: Jeg har modtaget ridefysioterapi på Snuromgaard fra september 2013 til februar 2019 og har haft stor glæde af det.

Jeg har brug for ridefysioterapi for at opretholde funktioner som afspænding af muskler, balance, gang mm.

I november opsagde daværende ridefysioterapeut Sonja Lidsey samarbejdet med Snuromgaard og flyttede til Jelling, og siden februar 2019 har jeg været frataget muligheden for at modtage vederlagsfri ridefysioterapi i nærområdet.

Før sommerferien blev der oprettet et ydernummer. I stillingsopslaget stod der, at det var et krav, at ydernummeret skulle praktiseres i Vejle Kommune, øst for motorvejen.

Da der intet var sket 20. september, kontaktede jeg Vejle Kommune, som henviste til regionen.

Svaret fra regionen var, at det ydernummer, som skulle praktiseres her i området, var overgået til Middelfart Kommune.

For mig betyder det, at jeg skal køre 30-40 km hver vej for at modtage ridefysioterapi i Jelling eller Middelfart. Dette er langtfra optimalt, da virkning aftager, hvis man skal ud på en lang køretur efter behandling.

Snuromgaard er godkendt til ridefysioterapi, hestene står klar til at arbejde, personalet er klar til at modtage ryttere, og patienter er stadig interesserede i at få behandling på stedet. Men der mangler en ridefysioterapeut med et ydernummer.

Hvorfor går kommuner og region ikke ind og hjælper med at få oprettet et samarbejde, så de kan gennemføre deres egne planer for området?

Er det Danske Fysioterapeuter, som er indblandet i sagen?

Jeg føler mig meget svigtet af Region Syddanmark.

Da der var ridefysioterapi på Snuromgaard, var vi 69 handicappede ryttere, som modtog vederlagsfri ridefysioterapi.

Vi har intet hørt fra hverken kommune eller region om fremtidige planer for vores behandling.

De 69 patienter er børn og pensionister med forskellige diagnoser og behov. Betyder vi ikke noget for kommunerne og regionen?

Hvad med alle patienterne fra institutionerne fra Brejning?

Har institutionen personaletimer til at køre så langt til behandling med deres borgere? Eller er de henvist til Flextrafik, hvor de betaler selv og ofte bliver udsat for lang ventetid?

Kan disse patienter tåle at sidde i en bus lang tid før og efter behandling?

Er der regnet på, hvor stor udgiften til befordringsgodtgørelse bliver?

Jeg kender ikke de nøjagtige takster, men ved, hvad taksten er fra min adresse til Middelfart Sygehus. Så det bliver nok ikke helt skævt at sige 69 patienter gange 70 kr. gange 46 uger = 222.180 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Rotte lukker Fakta på Uhrhøj

Annonce