Annonce
Debat

Jeg håber nu, at de ansvarlige i Vejle Kommune straks retter ind, efter at socialministeren er kommet med så klart et svar

Ulla Asmussen. Privatfoto

Læserbrev: Mange borgere med lymfødem (kronisk hævelse - typisk efter kræft) er blevet startet op med kompressionsprodukter for dette handicap på sygehuset i et samarbejde mellem sygehuset og et bandagistfirma.

Dette var jeg også, og i fem år fungerede dette upåklageligt, hvor jeg havde en løbende bevilling til dette fra kommunen.

Men så fik Vejle Kommune en ny praksis, hvor kommunen ønsker, at man skal bruge deres egne sygeplejersker - altså ikke uddannede bandagister - til at forestå opmåling af kompressionshjælpemidler.

Annonce

Hvis jeg fortsat ville gøre brug af frit valg af leverandør, som serviceloven garanterer, så oplyste lederen af Hjælpemiddelteamet, Dennis Jensen, mig, at så ville kommunen ikke dække udgifter til f.eks. løn til bandagisten. Jeg kunne jo bare bruge kommunens egne sygeplejersker.

Dermed havde kommunen i realiteten sat frit valg ud af kraft for alle, som ikke var velhavende, da en væsentlig del af kompressionsproduktet består af lønudgift. Men Dennis Jensen stod fast på, at sådan var det altså.

Gudskelov gik folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) ind i sagen og rejste spørgsmålet i Folketinget overfor minister Astrid Krag.

Ulla Asmussen

Gudskelov gik folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) ind i sagen og rejste spørgsmålet i Folketinget overfor minister Astrid Krag, og svaret er klart:

"Kommunen kan ikke nægte at yde støtte til opmåling, tilpasning m.v. af et hjælpemiddel, fx lønudgiften til en bandagist, i den situation, hvor borgeren ønsker at benytte adgangen til frit valg, og kommunen normalt via egne medarbejdere selv står for opmåling, tilpasning m.v."

Jeg håber nu, at de ansvarlige i Vejle Kommune straks retter ind, efter at socialministeren er kommet med så klart et svar, således at ingen andre med lymfødemer efter kræft skal få ødelagt deres helbred på grund af kommunens praksis.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Frygten for forurenings-sygdomme i Grindsted er blusset op igen: Her er, hvad vi ved

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sikær tog serveretten med præcist svar - og derefter skiftedes borgmesterkandidater pænt: Men på særligt et punkt havde Sikær og Jens Ejner forskellige holdninger

Vejle Boldklub For abonnenter

Det er kun en pokalkamp: Men derfor gør VB alligevel klogt i vinde over AC Horsens

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Billund

Venstre-kandidat er vred: Har fået stjålet mindst fem valgplakater

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

forside For abonnenter

Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

Debat

Sæt borgeren for bordenden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Rema lukker onsdag: Den nye købmand har ikke dansk pas - det er dæleme svært at høre

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Navne

Morten stiller ikke op til byrådsvalget denne gang, til gengæld er han allerede blevet valgt til noget andet

Vejle For abonnenter

Først var de tæt på at opgive: Nu er Hovers kunstgræs ramt af den verdensomspændende varekrise - de manglende dele kan ligge i én hånd

Vejle Boldklub

Ingen masseudskiftning hos VB til pokalkampen i Horsens: Genvalg til alle minus én

Annonce