Annonce
Debat

Jeg har haft polio - så jeg vil tage mod vaccinen

Torben Busk, Horsens. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Jeg vil tage mod vaccinen - det vil jeg, fordi jeg har haft polio.

Ikke fordi polio og covid-19 har noget direkte med hinanden at gøre. Men fordi vi med poliovaccinen så, hvad videnskaben kan gøre for effektivt at udrydde en global pandemi.

Polio ramte børnene, hvor mange unge døde, flere blev invalideret for livstid, og kun få - som mig - var heldige at komme igennem uden permanente senfølger, men naturligvis kun efter mange års hård genoptræning.

Vaccination skal være frivillig. Jeg håber dog, at alle i de udsatte grupper, og alle, der gennem deres arbejde er nødt til at tage særlige hensyn til andre, vil tage mod vaccinen. For mig er det også i orden, at de, som mener, at de selv er udødelige, vælger at få sygdommen naturligt gennem smitte.


For mig er det også i orden, at de, som mener, at de selv er udødelige, vælger at få sygdommen naturligt gennem smitte.


I begge tilfælde opbygges flokimmunitet, og det er det, der skal til. Men vi mangler at få undersøgt, om den immunitet, der skabes gennem vaccination, er bedre eller dårligere end den immunitet, der opnås ved at have haft sygdommen.

Indtil videre er der dog noget, der tyder på, at de, der har været smittet med sygdommen, ikke har opbygget et immunforsvar, der virker særlig længe.

Vaccinationerne mod polio, kopper, mæslinger, stivkrampe, difteri og alle de andre næsten udryddede sygdomme og pandemier har vist, at videnskaben kan udvikle mirakler. Det vil covid-19-vaccinationerne også gøre, og så skal vi huske, at det også er en vaccine, der hjælper folk ud af ensomhed, armod og social isolation og det globale samfund ud af nedlukning og depression.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce