Annonce
Fredericia

- Jeg kørte hånden ned af menukortet og bestilte. Det viste sig at være grisefødder

Kunstner Karen Thomsen er netop kommet hjem fra Beijing, hvor hendes kunst var en del af en stor international udstilling. Foto: Ludvig Dittmann

Karen Thomsen samlede ommkring 50.000 kroner ind hos lokale virksomheder og private, så hun kunne deltage i en international kunstudstilling i Beijing med sine malerier. Nu er hun kommet hjem med en stribe oplevelser i bagagen.

Annonce

Fredericia: Fyldt med kontraster. Sådan beskriver den lokale kunstner Karen Thomsen den kinesiske storby Beijing, som hun netop er kommet hjem fra. Hun blev for få måneder siden tilbudt en plads på en stor international udstilling på Museum of Contemporary Art med fernisering 26. april. Efter nøje overvejelser og et stort arbejde med at samle penge ind til at få fem malerier transporteret til Kina, tog Karen Thomsen afsted. Hun er netop kommet hjem - en masse oplevelser rigere - og fyldt med sanseindtryk, som hun nu arbejder ind i sin kunst.

- Der var mange modsatrettede indtryk. Noget af det, mit øje faldt på, var kontrasterne: Den store forskel på rig og fattig - smuk og råddent, fortæller hun.

Jeg var inde og se museumsudstillinger og er meget optaget af finheden i den kinesiske kunst.

Karen Thomsen
Karen Thomsen er kommet hjem fra Beijing med en masse inspiration og indtryk, som hun nu forsøger at arbejde ind i sin kunst. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Indtryk skal indarbejdes i egen kunst

Siden hun kom hjem, har hun arbejdet på at få oplevelserne omsat til kunst. På turen tog hun næsten 600 billeder af de kompositioner, hun faldt over - blandt andet i en ny bydel i Bejing "Art District", som består af en række tidligere fabrikker, der er omdannet til gallerier, restauranter og mikrobryggerier.

- Jeg var inde og se museumsudstillinger og er meget optaget af finheden i den kinesiske kunst. Jeg har selv tidligere været optaget af finhed i min kunst, men det er meget mere overbevisende derude. Det er eksempelvis deres sving med fjerpensler, fortæller Karen Thomsen.

Annonce

Lokale donationer gjorde deltagelse mulig

Men inden hun overhovedet kunne komme afsted, måtte hun selv samle omkring 50.000 kroner ind til transport af sine malerier til Beijing. I løbet af kort tid donerede både private og virksomheder som eksempelvis Dorris Jensen, Erik Kleemeyer, Messe C og Kanalbyen store og små beløb.

- Jeg tænkte, hvorfor lige mig? Jeg er så taknemmelig - ellers var det ikke blevet til noget. Min egen rejse har jeg selv betalt, siger hun.

Annonce

Oplevelse med internationale kunstnere

Den 26. april var der fernisering på udstillingen, hvor en stribe internationale kunstnere deltog.

- Det var godt og meget inspirerende. Det var spændende at se, hvad de andre kunstnere havde med, fortæller hun.

Annonce

Fred i Beijing

Karen Thomsen opholdt sig i Beijing i 14 dage, hvor hun blandt andet fik rig lejlighed til at gå på opdagelse i storbyen med over 21 millioner indbyggere.

- Jeg var overrasket over, hvor nemt det var at finde rundt med et kort i hånden. Men der er ikke mange, som taler engelsk, så jeg gik bare ind på en restaurant og kørte hånden ned af menukortet og pegede, og det resulterede en dag i, at jeg fik bestilt grisefødder. Men det smagte fint, fortæller hun.

Hun kastede sig blandt andet ud i at cykle rundt i storbyen, hvor bycykler er gratis.

- Jeg synes, det var meget trygt at cykle rundt på store veje med mange spor. Man fornemmer, kineserne har været vant til at cykle. I det hele taget var der en mærkelig form for fred inde i Beijing. Jeg havde forestillet mig, det var vildt kaotisk, fortæller Karen Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce