Annonce
Debat

Jeg kan ikke forestille mig noget mere oplagt sted at placere en ny klimaerhvervsskole end i energiens hovedstad: Fredericia

Jens Jonatan Steen. Pressefoto

Læserbrev: I regeringens store reformudspil, som bl.a. blev udviklet og diskuteret på en stor konference i Messe C i Fredericia, lægges der op til en historisk investering på 2,5 mia. kr. i uddannelseskvalitet og etablering af tre nye klimaerhvervsskoler.

Klimaerhvervsskolerne opfatter jeg som et genialt forslag, der slår tre fluer med et smæk: Den grønne omstilling skriger på nye klimakompetencer, erhvervslivet skriger på mere faglært arbejdskraft, og erhvervsskoler døjer på landsplan med alt for få elever.

Den udfordring står skræmmende tydeligt, når Arbejderbevægelsens Erhvervsråd forventer, at Danmark kommer til at mangle 99.000 faglærte i 2030, og når mange virksomheder allerede i dag bliver ramt på ordrebøger, fordi de mangler hænder.

Annonce

Sandheden er, at Danmark ikke kan levere på vores tårnhøje klimaambitioner uden flere faglærte. Det skal vi gøre noget ved.

Og her kommer klimaerhvervsskolerne ind i billedet.

Ved at oprette de nye erhvervsskoler som en slags faglige fyrtårne og udstillingsvinduer for de førende klima- og energiteknologier, der allerede står så ekstremt stærkt i Fredericia, kan vi skaffe flere faglærte hænder til den grønne omstilling.

Og jeg kan ikke forestille mig noget mere oplagt sted at placere en ny klimaerhvervsskole end i energiens hovedstad: Fredericia.

Vi har i forvejen Nordens største brintfabrik, datahubben Center Danmark, Crossbridge Energy, Everfuel, Energinet, Ørsted og Triangle Energy Alliance, vi udgør et knudepunkt for den kollektive transport og har meget meget mere at byde på.

Det lokale erhvervsliv i Fredericia er førende på den grønne omstilling og den vedvarende energi. Derfor vil vores virksomheder også være klar på at aftage de kommende generationer af faglærte, på tæt samarbejde om uddannelsesindholdet og på at sikre en stærk kobling til virkeligheden.

Men vi skal ikke stoppe ambitionerne ved placering af en klimaerhvervsskole i Fredericia. Vi har brug for at udvide paletten, så de længerevarende uddannelser og særligt Fredericia Maskinmesterskole får mulighed for at spille en endnu mere afgørende rolle.

Jens Jonatan Steen

Men vi skal ikke stoppe ambitionerne ved placering af en klimaerhvervsskole i Fredericia. Vi har brug for at udvide paletten, så de længerevarende uddannelser og særligt Fredericia Maskinmesterskole får mulighed for at spille en endnu mere afgørende rolle.

Hvis man for alvor vil noget med klima og energi, så er det i Fredericia, at man bør placere en ny klimaerhvervsskole.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Alarm 112

Polske nummerplader sporløst forsvundet: 'Det er nok ikke den bedste idé, hvis man vil begå indbrud'

Alarm 112

Hvad sker der for cykelbjerget? Hvis du har mistet din cykel, er det nok en god idé at runde rasteplads

Vejle Boldklub

Inden VB's nøglekamp mod Viborg: Så tæt er anføreren på comeback

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Debat

Vores ambition er at støtte og videreudvikle landsbyerne i kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Erhverv For abonnenter

Snavs i kølere og beskidt gulv: SuperBrugsen indkasserer sur smiley og bøde

Erhverv For abonnenter

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Annonce