Annonce
Vejle

Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks største slørvinge: Mød Christian i vores serie "Mennesker"

Christian, Vejle. Foto: Mette Mørk

Vejle: Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks - i dag - største slørvinge, perlodes microcephalus, i Vejle- og Grejs-åerne. Jeg mener, at det var i 2010.

Sammen med entomolog Thorkild Munk, der var kendt som ekspert i snyltehvepse, har jeg gjort mange undersøgelser. Thorkild var den, som havde genfundet den mytiske “strømfødt døgnflue”, rhithrogena germanica, i Højen Bæk.

Mit bekendtskab med Thorkild Munk begyndte i starten af 1980’erne, hvor jeg havde mødt en pige, som boede i et kollektiv på Vejles vestegn. Da hun hørte, at jeg gik omkring og rodede i tarmene på de ørreder og stallinger, som jeg fangede for, at iagttage hvilken føde de havde indtaget, sagde hun:

"Ude i kollektivet har vi en fyr, en keramiker, som har værksted i stalden, ham bør du træffe. Han er lige så mærkelig som dig og interesseret i insekter.".

Tøsen var dejlig, og jeg benyttede mig selvfølgelig hurtigt af muligheden for mere intimt samvær. Sådan blev jeg introduceret til Thorkild Munk.

Thorkilds og mit forhold var igennem årene meget omskifteligt, vi var jo begge født med en krakiler indeni. Derfor blev det præget af perioder uden kontakt og perioder med tæt kontakt.

Gennem årene har jeg stiftet bekendtskab med flere eksperter inden for feltet. Vandløbseksperter, biologer, entomologer og andre eksperter. Det var en særlig tid.

Mennesker

  • I mere end et år har fotojournalist Mette Mørk og journalist Christina Møgelvang Mosegaard af og til gået en tur forskellige steder i Vejle Kommune - og det gør vi stadig.
  • Vi er på landet og går på gader og stræder i byerne. Vi møder mennesker tilfældigt og tager os tid til at lytte til unikke fortællinger.
  • Du kan finde “Mennesker” hver lørdag i den trykte avis. Et nyt menneske, hver gang. Du kan også følge med på Instagram “VejleAmtsFolkeblad” eller på vafo.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce