Annonce
Læserbrev

Jeg vil gerne gå på arbejde, men med en viden om, at jeg ikke udgør en risiko for de borgere, jeg skal passe på

Jeg går rundt med en lille klump maven. Risikerer jeg ubevidst at smitte hr. eller fru Jensen, som modsat mig risikerer at få et hårdt sygdomsforløb, eventuelt med døden til følge? Jeg vil mene, at alt sundhedspersonale bør testes selv ved milde symptomer.

Læserbrev: Jeg arbejder som social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen i Østjylland - et af de områder i Danmark med flest bekræftede corona-tilfælde.

Jeg har mentalt indstillet mig på at måtte stå til rådighed og være fleksibel, når vi ved, det handler om at sikre den nødvendige hjælp til samfundets svageste.

Størstedelen af de borgere, vi kommer ved, er i risikogrupperne.

Derfor undrer dig mig meget, at strategien er ændret fra inddæmning til afbødning.

Jeg er først i 30'erne og har et godt helbred.

Hvis jeg skulle blive - eller måske er - smittet, er det sandsynligt, at jeg slipper med et mildt forløb med få og lette symptomer.

Men her kommer problemet!

Jeg er i kontakt med mange borgere dagligt og forskellige borgere fra dag til dag.

Jeg er også i kontakt med flere kolleger, som ydermere er i kontakt med mange borgere. Der er derfor pludselig mange borgere involveret.

Jeg går rundt med en lille klump maven.

Risikerer jeg ubevidst at smitte hr. eller fru Jensen, som modsat mig risikerer at få et hårdt sygdomsforløb, eventuelt med døden til følge?

Jeg vil mene, at alt sundhedspersonale bør testes selv ved milde symptomer - og hurtigt. Ikke først efter flere dage, for så er skaden sket.

Vi kan forebygge smittespredning.

Det er muligt, at det at teste os vil være omfattende og bekosteligt, men det vil være væsentligt dyrere at ende med store grupper af kritisk syge, der får behov for intensiv behandling.

Dermed kan belastningen på sygehusenes afdelinger også minimeres.

Jeg tager alle de forholdsregler, jeg kan, og det gør mine kolleger også.

Vi er skolet med sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse.

Det er vigtigt nu, men risikoen ignoreres.

Sundhedsstyrelsen har klare anbefalinger for sundhedsansatte, som har været i kontakt med bekræftede smittetilfælde, men med afbødningsstrategi vides ikke længere, hvem der er smittet - kun de behandlingskrævende tilfælde.

Ledere presses også i at sikre driften, og med milde symptomer mødes vi med, at det nok ikke er corona, særligt hvis der ikke er bekræftede tilfælde i omgangskredsen. Men kun de alvorlige tilfælde bekræftes.

Jeg vil gerne gå på arbejde, men med en viden om, at jeg ikke udgør en risiko for de borgere, jeg skal passe på!

Janet Ege Glyngfeldt Philipsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Golfsæsonen indledt med hole-in-one

Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce