Annonce
Jelling

Jelling atter størst i spotlight

Snørebåndskonkurrence var blandt andet på programmet under Spotlight. Foto: Mette Mørk
Annonce
Jelling - Det er ni år siden, den første spotlightfestival fandt sted. Lige fra starten lagde Jelling sig i spidsen, hvad størrelse angår. Jelling er stadig den største udgave af det årlige arrangement. Det finder sted i fire centerbyer med en opsamlingsdag i Vejle fredag.
Annonce

Skoler tæt på

- Jelling plejer at være størst, fordi den nyder godt af Bredagerskolens og Jelling Friskoles nærhed. Jeg tror, der er over 700 børn her i dag. I de andre centerbyer ligger tallet omkring 450 børn, fortæller Spotlight-koordinator, Søren Raffnsøe.

I går var fjerde gang, festialen blev afviklet i det meget velegnede område omkring friskolen, hvor der er hyggerkroge og træer.
Annonce

Forlod højen

De første år foregik aktiviteterne i Gormsgade omkring Sydhøjen. Men uden vej, træer og læ er det sted knapt så attraktivt.

Jelling har været oppe i nærheden af 1500 deltagere nogle år. De nye krav i folkeskolen har indflydelse på, om skolerne vælger at deltager eller vælger Spotlight fra, afhængig af hvad der passer ind i undervisningsplanen. Blandt lokale skoler var Bredager, Skovager og Røde Kors skolerne aktive på scenen, hvor højenergiske Elsebet Lindegaard var konferencier.

Byrådsmedlem Christoffer Aagaard Melson (V) åbnede festivalen. Der var en del aktiviteter ovre på nordsiden af seminariets bygninger - men naturligvis i behørig afstand af palisaden, understreger spotlight-koordinatoren!
Annonce

Fast opgave for UCL

- Vi har en rigtig fin samarbejdsaftale med UCL (seminariet) og Jelling Friskole om brugen af området. Det er også studerende fra UCL, der står for en del af aktiviteterne. Det er et fast element, at de førsteårsstuderende som deres første opgave skal forberede nogle aktiviteter til spotlight. Det har 80 været i gang med. Samtidig har 50 studerende på anden årgang lavet et længere forløb i relation til Spotlight, fortæller Søren Raffsøe.

Blandt dagens oplevelser var sæbebobler, Økolariet, Peddersen og Findus og Kalle Mathiesen kendt fra Ramasjang. Han leverede Kalles World Tour med efterfølgende autografskrivning.Se galleri med flere fotos fra Spotlight i Jelling på vafo.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce