Annonce
Jelling

Jelling-borgere donerede 6284,50 kroner til sygdomsramte

Ifølge Scleroseforeningen lever cirka 16.000 danskere med diagnosen multipel sclerose. Arkivfoto

Scleroseforeningen har talt pengene op efter søndagens indsamling.

Jelling: Mere end 3,6 millioner kroner blev i weekenden samlet ind til forskning i sclerose, da 3000 indsamlere gik på gaden og samlede ind til Scleroseforeningen.

Også i Jelling var frivillige rundt fra dør til dør for at samle ind til Scleroseforeningens arbejde. Her endte det indsamlede beløb på 6284,50 kroner, oplyser foreningen.

- Vi er så taknemmelige for den massive opbakning, vi har mødt rundt om i landet. Både fra de mange tusind ildsjæle, der har været på gaden og samle ind - og fra alle de folk, der har åbnet døren derhjemme og givet et bidrag til vores indsamling. Hvert eneste bidrag tæller i den grad, når vi skal uddele penge til ny, vigtig forskning i sclerose, siger Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen, i en pressemeddelelse.

Annonce

16.000 danskere ramt af sclerose

Indsamlingen foregik i Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Syddanmark, men næste år dækker indsamlingen alle fem regioner.

Scleroseforeningen uddeler hvert år mere end 12 millioner kroner til danske og internationale forskningsprojekter. Ifølge foreningen lever cirka 16.000 danskere med diagnosen multipel sclerose. Et tal, der er fordoblet på 20 år, og der kommer fortsat 600-700 nye tilfælde hvert år.

- Vores ultimative mål er at kurere sclerose, men det kræver fortsat massive investeringer i forskning, hvis vi skal blive i stand til at stoppe sygdommen helt, forklarer Klaus Høm.

Næste år afholdes landsindsamlingen 8. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce