Annonce
Kultur

Jelling Esport satser på fire hold: Oldboys kan også være med

Jelling Esport tilbyder hold fra otte år og op, og målet er starte med første træning mandag 2. september. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Jelling FS er mere end fodbold, badminton, gymnastik og andre klassiske sportsgrene. Fra september kan du nu også spille computerspil hos Jelling Esport i Gormshallen.

Jelling: Esport-bølgen er nået til Jelling.

Efter flere måneders forberedelse kan børn, unge og voksne i september gå til esport. Det fortæller Jesper Thue Kristensen, formand i Jelling Esport.

- Vi har købt en masse computerudstyr, og lokalet i Gormshallen er blevet renoveret. Nu mangler vi bare at bygge det op med borde, stole og opsætning af computere, men det bliver gjort inden for de næste par uger. Nu har vi åbnet for tilmeldingen, og så håber vi bare på, at opbakningen stadig er der, siger Jesper Thue Kristensen, som på forhånd har fået omkring 30 tilkendegivelser fra interesserede gamere.

Annonce

Træningsprogram

En generel træningssession i Jelling Esport kan være opbygget således:

  • Gennemgang af regelsættet, som bl.a. handler om adfærd, etik og sundhed
  • Fysiske forebyggende øvelser (f.eks. rygøvelser eller hånd-yoga)
  • Strategi
  • Kampe
  • Fysiske øvelser/lege
  • Evaluering

Også for oldboys

Fire hold bliver oprettet. Tre af dem skal spille skydespillet Counter Strike, og det fjerde spiller Fortnite, som er et samarbejds- og overlevelsesspil. Her er det værd at bemærke, at det ene Counter Strike-hold er for oldboys - det vil i denne sammenhæng sige spillere over 25 år. På hvert hold er der plads til 10 spillere.

Jesper Thue Kristensen understreger dog, at der er mulighed for flere eller færre hold afhængig af behovet.

- Vi holder det nede på et niveau, og så må vi tilpasse os efter behovet i stedet for at tage munden for fuld. Hvis der er nogen, der har et konkret ønske om at oprette et nyt hold, skal de være velkommen til at kontakte os.

I den nye klub vil der være en række punkter, trænerne særligt fokuserer på.

- Vores fokus er på kommunikation, samarbejde og ordentlig adfærd. Det er vigtigere end selve spillet i vores øjne. På holdene vil spillerne komme til at lære om grundlæggende taktik, logik og rollefordelinger. Her kommer det ikke an på, hvilket spil man spiller, men hvordan man tænker som et hold. Det kan eksempelvis være at lære en otteårig, at han skal aflevere det bedste våben på banen til en anden spiller, for at holdet kan klare sig bedre, siger Jesper Thue Kristensen, som selv er blandt trænerne på Counter Strike-holdene.

Det nye esports-lokale i Gormshallen er blevet renoveret, og der er indkøbt it-udstyr i form af 12 pc'ere med 144Hz-skærme samt keyboards, hørebøffer og mus - og en server. Det bliver sat op og installeret i løbet af de kommende uger. Foto: Jesper Thue Kristensen

12 computere

Til at finansiere renoveringen af lokalet og nyt udstyr har esports-klubben fået økonomisk starthjælp af de andre foreninger i Jelling FS. Men det er planen, at man også vil søge sponsorater hos fonde, firmaer og Vejle Kommune.

- Det er for eksempel lykkes os at få en rigtig god pris på it-udstyret. Vi har købt 12 computere. De 10 af dem er til spillerne, mens træner og hjælpetræner kan bruge de to sidste computere, fortæller formanden.

Tilmeldingen til de nye esport-hold foregår på hjemmesiden for Jelling FS.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];