Annonce
Jelling

Jelling får et nyt kor for voksne i alle aldre

Naja Storebjerg og Henrik Rosendal er begge erfarne korledere. Nu

Jelling er en aktiv sang- og kor-by. Alligevel mangler der et kor for voksne. Men det kommer nu, lover Naja Storebjerg og Henrik Rosendal.

Annonce

Jelling: At synge sammen er en befrielse, der kan mærkes i hele kroppen.

Det kan rigtig mange i Jelling tale med om, for der er flere kor i byen - blandt andet omkring Jelling Kirke. Nu er et nyt kor på vej, fortæller Henrik Rosendal og Naja Storebjerg.

De to korledere er ved at starte et nyt, rytmisk kor for voksne. Det får til huse i sognehuet overfor Jelling Kirke. Her danner den nye bygning perfekte rammer for kor og fællesskab, og de to bagmænd har store forventninger til kor-projektet.

- Vi lever i en tid, hvor mange mennesker efterspørger noget at mødes om. Det kan vi blandt andet se, når vi holder vores arrangementer med sange fra Højskolesangbogen, siger Henrik Rosendal.

Både han og Naja Storebjerg håber at se omkring 20 mennesker i det nye kor.

- Men nu går vi i gang, og så må vi se, hvor mange, der er med fra starten, siger Naja Storbjerg.

Hun er til daglig leder af koret Jellings Kællinger. Det er så populært, at hun på grund af pladsmangel har måttet afvise ganske mange - og i stedet anbefale dem at være med i det nye kor.

Det er skønt at synge i kor.

Henrik Rosendal, korleder
Koret vil formentlig benytte sig af instrumenter fra sognehusets musiklokale. Men kor-aftenerne vil foregå i et langt større lokale. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Med trommer, bas og klaver

Det nye kor vil synge rytmisk musik - men også moderne salmer. Det er planlagt, at koret skal synge ved en række særlige, rytmiske gudstjenester.

Repertoiret er bredt. Navne som U2, Coldplay og danske Ray Dee Ohh ventes at dukke op. Metallica kunne også komme på tale. Det samme kunne forskellig gospel. Genremæssigt er de to ledere meget åbne, men musikken og teksterne skal have den rette tyngde.

- Vi har før haft en hylende elguitar med i kirken. Men man skal trods alt også fare med lempe, siger Henrik Rosendal.

De to korledere vil selv stå for en del af arrangementerne. Og der vil være musikere til at spille bas, trommer, klaver og måske også guitar.

Målgruppen for det nye kor er folk mellem 16 og 110. Både mænd og kvinder, danskere og udlændinge, lokale og tilflyttere.

- Vi ved godt, at folk har travlt nu om stunder, så vi hælder imod at arrangere det på den måde, at folk bare kommer, når de kan. Men det kan godt være, at der bliver brug for lidt styring på det, siger Naja Storebjerg.

Annonce

Kor uden konkurrence

Både Henrik og Naja nyder at synge i kor.

- Mange er nervøse for at synge offentligt - måske fordi de er bange for ikke at synge godt nok. Men i et kor kan man være med uden at føle sig udstillet. Det er befriende at være med i et fællesskab og slippe for den konkurrence og individualisme, der er så meget oppe i tiden, siger Henrik.

Frygten for at synge forkert i andres påhør er måske især stærk blandt de unge. Alligevel er der stor opbakning til det ungdomskor, Henrik og Naja for nylig startede i Sognehuset.

- Vi gør meget ud af at lege med stemmerne, så alle kan se, at det er ok at synge forkert og at være usikker. Sådan skal det være. Også i det nye voksenkor, siger Naja.

Første øveaften er onsdag 4. oktober klokken 19:30 i sognehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce