Annonce
Jelling

Jelling Festival om Hugo Helmig-aflysning: Vi tager det roligt - han skal nok komme tilbage

Hugo Helmig har aflyst alle sine koncerter i 2019 - heriblandt den på Jelling Musikfestival om få uger. Arkivfoto: Axel Schütt
Hugo Helmig har aflyst alle sine koncerter i 2019 - dermed også den på Jelling Musikfestival. Han skal dog nok komme tilbage, mener festivalleder Lars "charlie" Mortensen, der forsøger at finde en løsning, der skal fylde den nu tomme plads i spilleplanen.

Jelling: Der er kommet en tom plads i spilleplanen for Jelling Musikfestival. Lørdag 1. juni klokken 14.50 skulle Hugo Helmig have indtaget Teltscenen, men han har været nødsaget til at aflyse alle koncerter i 2019 på grund af et længere behandlingsforløb mod stofmisbrug.

Festivalleder Lars "Charlie" Mortensen fortæller, at det er sjældent, at de oplever aflysninger, og at det selvfølgelig er "lidt træls", men at det omvendt er en god og rigtig beslutning af den unge sanger at aflyse.

- Han er ung og et stort talent, og han skal nok komme tilbage, skriver Lars "Charlie" Mortensen i en mail.

Annonce
Jeg har fået en personlig indsigt i løbet de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selvom det har mange omkostninger. Det beklager jeg meget overfor både publikum og arrangører, og jeg kan kun håbe på deres forståelse for beslutningen. Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at stå oppe på de store scener denne sommer – men jeg bliver simpelthen nødt til at fortsætte det arbejde med mig selv, som jeg har sat i gang.

Sanger Hugo Helmig om baggrunden for at aflyse koncerterne i 2019

Tager det roligt

Nu bliver jagten på en erstatning så sat ind.

- Vedrørende festivalen tager vi det roligt og forsøger at finde en løsning. Der er heldigvis mange gode navne på plakaten - om end vi helt klart gerne ville have beholdt Hugo, som gjorde en god figur, sidst han var på festivalen, skriver Lars "Charlie" Mortensen, der kan fortælle, at han fik meldingen om aflysningen mandag formiddag og derfor ikke har haft meget tid til at tænke i løsninger.

Som en skadet fodboldspiller

I alt aflyser den unge sanger 22 koncerter, hvoraf de 13 var i Danmark. Hugo Helmigs manager Jakob Sørensen fortæller i den pressemeddelelse, hvor de annoncerede aflysningen, at det seneste år har været utrolig hårdt for Hugo Helmig, og der er nu behov for at investere i det personlige arbejde.

- Der er ikke nogen tvivl, om det her er den sværeste beslutning, Hugo har truffet i sin karriere. Han har det lidt som en skadet fodboldspiller på vej til en stor slutrunde: Han havde han håbet på at blive klar til at spille – men det er han altså ikke blevet. Det er den realitet, vi nu tager konsekvensen af, siger Jakob Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce