Annonce
Jelling

Jelling Festival smider tre internationale legender på programmet: - Det har været en lang, sej kamp

ZZ Top spillede på Jelling Musikfestival i 2009, og nu kommer de igen. Her spiller de i Aarhus i 2016. Arkivfoto: Axel Schütt
Jelling Musikfestival smider ikke bare en eller to, men hele tre internationale bands på programmet - blandt andet ZZ Top, der også gæstede Jelling for 10 år siden.

Jelling: I sidste uge annoncerede Jelling Musikfestival den unge brite George Ezra, og i den forbindelse ville festivalleder Lars "Charlie" Mortensen ikke udelukke, at der kom flere udenlandske tilføjelser.

Det var der tre grunde til, og de tre grunde hedder ZZ Top, The Pretenders og The Mavericks.

Dem har Jelling Musikfestival tirsdag smidt på programmet for at give George Ezra noget selskab i toppen af plakaten, og der er da også tale om tre garvede bands med store bagkataloger af hits.

- Det er tre rigtig gode navne. Mavericks har jeg hørt flere gange, blandt andet på Tønder Festival sidste år, hvor de leverede en god fest, der gav dem mindst fem stjerner af stort set alle anmeldere. The Pretenders har en stor hitparade efter sig, og det synes jeg egentlig også, at ZZ Top og The Mavericks har. Så set ud fra det, er programmet fuldendt, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Vi har også en forpligtelse til at lave et afkast, så vi kan se folk i øjnene bagefter. Vi har mange frivillige, og de skal kunne se, at deres arbejde er med til, at vi kan give penge til velgørende formål. Så vi køber ikke kunstnere i blinde, så vi i sidste ende står tilbage med en økonomi, der ikke hænger sammen.

Lars "Charlie" Mortensen, leder af Jelling Musikfestival

En lang, sej kamp

Han har været en travl mand de sidste mange måneder og i høj grad de sidste 14 dage.

- Vi er ved at være sent henne i processen, og det har været en lang, sej kamp. Det er de muliges kunst, og der har ikke været nogle navne i år, man bare har kunnet pille ned fra hylden og putte i programmet. Der er hård kamp om kunstnerne, og samtidig stiger priserne også rundt omkring, så når ZZ Top spiller som topnavn på Sweden Rock ugen efter vores festival, så det er helt naturligt, at vi kigger den vej for at få det til at hænge sammen, siger Lars "Charlie" Mortensen og tilføjer, at han nok har været hele spektret rundt i forhold til at finde årets hold af kunstnere.

Derfor er han heller ikke meget for at snakke om, hvorvidt der i de tre garvede bands her er tale om hovednavne eller ej.

- Det kommer an på, hvem man er. Nogle ser ZZ Top som et hovednavn, andre gør ikke. Men det er ikke bare nogen, man hiver ned fra hylden. For os er det vigtigt at sætte et hold, hvor alle gæster kan se noget, de synes er godt. Så der skal komme noget fra alle hylder, og det er altid en opgave at få på plads, siger han.

10 år siden sidst

ZZ Top kommer til at lukke festivalen lørdag aften - i øvrigt 10 år efter, de sidste gang optrådte i Jelling. For dem, der ikke var på pladsen dengang, og som ikke kender bandet, så er "La Grange" og "Gimme All Your Loving" nogle af deres største hits.

Samme dag spiller The Pretenders også, og her må man forvente at kunne høre hits som "I’ll Stand by You" og "Brass In Pocket". Begge de to bands er i øvrigt blevet hædret med en plads i Rock and Roll Hall of Fame i henholdsvis 2004 og 2005, så at kalde dem "legender" er vist ret så berettiget.

The Mavericks indtager scenen torsdag med deres helt særlige blanding af 60’er-pop, blues, country og mexicansk folkemusik. Det har affødt sange som "Dance The Night Away" og "What A Crying Shame".

Med dagens tilføjelser kommer Jelling Musikfestival op på fem udenlandske topnavne, da George Ezra og Little Steven and the Disciples of Soul allerede er blevet præsenteret.

Samtidig med de tre internationale navne præsenterer festivalen også det fulde program, og derfor er blandt andet Nik & Jay også blevet tilføjet i dag.

The Mavericks var på Tønder Festival sidste år, og her var anmelderne meget positive. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce