Annonce
Jelling

Jelling Musikfestival afslører sit hovednavn: - Vi har arbejdet længe på at få netop ham

George Ezras besøg på Jelling Musikfestival er eneste danske visit på hans Europa-tour. Han har dog været i Danmark før - her er det Northside-festivalen i Aarhus i 2015. Arkivfoto: Axel Schutt
Jelling Musikfestival har afsløret sit hovednavn her mindre end to måneder, før festivalen løber af stablen.

Jelling: For to dage siden smed Jelling Musikfestival en aprilsnar på sin Facebook-side om, at man vil indføre såkaldte festival-forældre, som på bedste curling-manér skulle hjælpe teenagerne trygt og sikkert gennem festivalen.

Måske skal festivalen gøre idé til handling, for årets hovednavn sender nok de unge i vildere feststemning end forældre-generationen. Selv om den fængende popmusik sagtens kan høres af folk i alle aldre.

Der er tale om den 25-årige engelske hitmager George Ezra, som Jelling Musikfestival i dag smider på plakaten som årets internationale hovednavn.

Annonce

Plakaten indtil videre

Dagens tilføjelse til Jelling Musikfestivals plakat, engelske George Ezra, kommer til at stå øverst. Det gør han sammen med Little Steven and the Disciples of Soul, hvis man skal følge det coverbillede, festivalen har på sin Facebook-side.

Derefter kommer Nephew som det største danske navn, og det følges op af L.O.C., The Minds Of 99, Christopher og Jacob Dinesen.

Som de sidste på billedet er der Phlake, Thøger Dixgaard, Ude af Kontrol og Barselona.

Festivalen har dog siden det billede præsenteret yderligere 19 navne - heriblandt Lars Lilholt Band, Magtens Korridorer og Hjalmer.

Enormt fængende

Englænderen kommer til Jelling Musikfestival med et par gedigne ørehængere i bagagen. Debuthittet "Budapest", der gjorde ham verdenskendt i 2014, og de nyere "Shotgun" og "Paradise" er tilsammen tæt på at runde en milliard afspilninger på Spotify.

At der netop er nye hits i George Ezras katalog, er noget, festivalleder Lars "Charlie" Mortensen fremhæver.

- Vi er utroligt glade for at kunne præsentere et så stort og højaktuelt navn som George Ezra på Jelling Musikfestival 2019, lyder det fra ham i en pressemeddelelse.

- George Ezras sange er enormt fængende, og han har en meget stærk sangstemme, der er helt hans egen. Han er officielt den bedst sælgende musiker i England i 2018 og befinder sig midt i sit store internationale gennembrud. Vi har arbejdet længe på at få netop ham til Jelling Musikfestival, og jeg glæder mig til, at vi skal opleve ham på den store scene i år, siger festivallederen.

Popkomet og bedste mandlige solist

Jelling Musikfestival beskriver George Ezra som en britisk popkomet, der musikalsk befinder sig et sted mellem Bob Dylan og Ed Sheeran, og de fremhæver ham for sin dybe stemme, der - trods sangerens unge alder - emmer af følelsesmæssig dybde, erfaring og storhed.

I februar vandt George Ezra prisen som bedste mandlige solist ved det prestigefyldte Brit Awards, og i starten af maj tager han hul på sin store europaturné - hvor de engelske shows blev udsolgt på under 30 minutter. Så man kan derfor forvente en George Ezra i topform, lyder det fra festivalen.

Jelling Musikfestival finder i år sted i Kristi himmelfartsferien, fra 29. maj til 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce