Annonce
Jelling

Jelling-firma modtager gazelle-pris efter turbulent år

Som den eneste virksomhed med adresse i 7300 Jelling er Parat med på årets gazelleliste. Fra venstre mod højre er det Morten Berthelsen, Thomas Philipsen og Lars Rasmussen. PR-foto
Kursusvirksomheden Parat er blandt de 1885 danske virksomheder, som i år er med på Børsens gazelle-liste.
Annonce

Jelling: For de fleste virksomheder har 2020 været et underligt år præget af nedlukninger, restriktioner og nye arbejdsmetoder. Nogle har oplevet en usædvanlig vækst, mens andre har kæmpet hårdt for at holde gang i hjulene.

Kursusvirksomheden Parat, der holder til på Nordkrogen i Jelling, er en af de virksomheder, der har kæmpet ekstra hårdt i årets løb. Derfor er det glædeligt, at Parat nu kan kalde sig en gazellevirksomhed, efter at virksomheden har vækstet fire år i træk med en omsætning, der er mere end fordoblet i denne periode.

Børsens gazelle-pris

  • Prisen gives for vækst i omsætning eller bruttoresultat i de seneste fire regnskabsår. Tallet i toppen skal samlet set være mindst fordoblet i løbet af de fire år. Første år skal omsætningen være over en million kroner eller bruttoresultatet over 500.000 kroner.
  • Aktie- og anpartsselskaber af alle størrelser, men ikke enkeltmandsvirksomheder, kan kåres.
  • Gazellerne blev i år uddelt for 26. gang. Det foregår normalt ved fem regionale arrangementer, men de blev i år aflyst på grund af corona. I stedet blev alle landets priser - 1885 i alt - uddelt i forbindelse med et virtuelt setup.

- Det er en dejlig historie i et år, hvor alting er pænt mærkeligt, særligt også i kursusbranchen. Vi er glade for, at det er lykkedes i år, for jeg tænker ikke, at vi får prisen igen næste år, siger Thomas Philipsen, der er medstifter og medejer af Parat.

Parat hjælper virksomheder med at styrke sikkerheden og arbejdsmiljøet på arbejdsmiljøer - blandt andet i form af kurser i alt fra førstehjælp og ergonomi til udarbejdelse af beredskabsplaner.

Annonce

Nødt til at fyre ansatte

I 2019 var omsætningen på 3,1 millioner kroner og et årsresultat på 234.128 kroner. Sådan et tilfredsstillende regnskab kan Thomas Philipsen dog ikke forvente for 2020.

- Vi er kommet igennem året, men det har krævet fyringer og nedsat tid, fordi 90 procent af det, vi laver, er kursusvirksomhed. Det har jo stået mere eller mindre stille. Vi fik aflyst det hele i foråret, men kom lidt i gang henover sommeren og begyndelsen af efteråret, inden det blev aflyst igen. Til gengæld er vi blevet dygtige til videomøder, fortæller han med et smil.

Parat blev i 2012 stiftet under navnet Life2Save. De første år var det en virksomhed, som blev drevet ved siden af ejernes fuldtidsjobs. Men i takt med de positive regnskabsresultater er der satset yderligere på virksomheden, som i 2018 fusionerede med Helpus, inden man i sommeren 2019 ændrede navnet til Parat.

Annonce

Kommer fint ud af året

- Vi startede 2020 med en godt fyldt kalender, der efter den første nedlukning betød, at vi fik travlt med flytninger og aflysninger. Vi måtte hurtigt tænke i alternative løsninger og traf hurtigt den beslutning, at hvad end der skete, ville vi ikke lukke firmaet ned, siger Thomas Philipsen.

- Det har betydet at vi alle har haft andet arbejde ved siden af i løbet af året. Til gengæld betyder den beslutning, at vi kommer rigtig fint ud af året og står rigtig godt rustet og meget klogere til at tage fat i det nye år, der forhåbentligt betyder, at vi igen kan komme på besøg og holde kurser for og med vores samarbejdspartnere, fortsætter han.


Vi er glade for, at det er lykkedes i år, for jeg tænker ikke, at vi får prisen igen næste år

Thomas Philipsen fra Parat om gazelleprisen


Han opsummerer personalesituationen i 2020 således:

- Inden coronavirus ramte landet, var vi fem fuldtidsansatte. Tre af os har været på deltid i mellemtiden, og to er desværre blevet fyret. I dag har vi en på fuldtid og tre på deltid.

Det er første gang, at Parat er med på Børsens gazelleliste. Ud af de 1885 gazellevirksomheder har 46 virksomheder adresse i Vejle Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Transportminister ser kun én mulig linjeføring for Hærvejsmotorvejen: - Men jeg er klar til at droppe alle seks

Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Vejle

Få overblikket over Sofie-sagen her: Fra dødsfaldet i sommeren 2019 til retssag

Annonce