Annonce
Jelling

Jelling Golfklub vil væk fra pesticider

Golfspillerne i Jelling glæder sig over mindre ukrudtstryk og en bedre græsvækst på banen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jelling Golfklub har fået to fondes opbakning til at gå en grønnere vej.
Annonce

Jelling: En græsstrigle til at reducere uønsket plantevækst på golfbanens fairways, således at sprøjtning med pesticider kan undgås.

Det er nu muligt for Jelling Golfklub at købe, efter at Friluftsrådets Lokalforeningspulje og Jelling Sparekasses Fond har støttet klubbens projekt vejen mod en grønnere golfklub.


Da der har været så gode resultater, ser vi fremadrettet muligheden for at anvende redskabet på flere af klubbens arealer.

Lars Gilje, chefgreenkeeper


Fondene har hver doneret 30.000 kroner, hvilket lige nøjagtigt rækker til indkøb af den græsstrigle, som klubbens greenkeepere vil gøre brug af i det nystartede projekt "Væk fra pesticider".

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse, hvor der blandt andet lægges vægt på, at man vil tage sit ansvar for områdets høje naturværdi og medvirke til at holde rene vandløb, der alle udløber i Grejs Å.

- Vi har allerede set så gode resultater ved brug af græsstriglen, at vi helt har undladt at bruge pesticider på fairways i sæsonen 2020. Da der har været så gode resultater, ser vi fremadrettet muligheden for at anvende redskabet på flere af klubbens arealer, udtaler chefgreenkeeper Lars Gilje i pressemeddelelsen.

Annonce

Bannerfører for ren natur

Golfspillerne kan mærke mindre ukrudtstryk og en bedre græsvækst på banen, efter græsstriglen er taget i brug.

For klubbens formand, John Sahlertz, er græsstriglen medvirkende til, at man lever op til værdierne om at tage ansvar for naturen.

- Vi vil være en klub, der stiller krav til driften, som sker med mindst mulig negativ miljøpåvirkning. Som naturbrugere skal vi være bannerførende for den rene natur i Jelling og omegn, siger John Sahlertz.

Græsstriglen er et af flere initiativer, som Jelling Golfklub har gang i. Klubben har også øje på forbedringen af områdets biodiversitet, hvilket bliver en selvfølge, når sprøjtningen forsvinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce