Annonce
Kultur

Jelling Kirke efterlyser kirkegængere: Vi har plads til jer

Når sognepræst Kristian Bøcker prædiker til gudstjeneste i Jelling Kirke, er det ofte for halvtomme bænke. Kirkens gæster bliver nemlig væk. Arkivfoto: Mette Mørk
Der er god plads til kirkegængere om søndagen i Jelling Kirke. Men folk udebliver og derfor kommer kirken nu med en melding: Kom tilbage. Vi har plads til jer.

Jelling: Når kirkeklokkerne i Jelling ringer søndag formiddag, betyder det, at det er blevet tid til gudstjeneste. Men på bænkene inde i kirken er der langt mellem kirkegængerne. Og det er ikke kun på grund af god corona-afstand.

Men det er på grund af corona, at antallet af kirkegængere i Jelling det seneste år er faldet drastisk.

Nogle coronarestriktioner gælder stadig, men på trods af det, er der stadig plads til folk i kirken. Og det vil man gerne fortælle videre til byens borgere.

Annonce


Vi kan sagtens forstå, hvis folk er bange for at få corona og derfor bliver væk. Men derfor vil vi også gerne påpege, at alle restriktioner overholdes.

Marianne Kristoffersen, præstesekretær


- Selvom vi nu igen har plads til en del mennesker samlet, ja så udebliver folk fra gudstjenesterne. Og det synes, vi er rigtig ærgerligt, siger Marianne Kristoffersen, som er præstesekretær i Jelling Kirke.

Hensyn og corona-frygt

Ifølge Marianne Kristoffersen er det ofte af hensyn til andre gæster, at nogle vælger at blive væk. Men det hensyn behøver man ikke tage.

- Tidligere var det sådan, at vi havde begrænset med plads - og det betød, at nogle kirkegængere "opgav" deres plads, så andre kunne komme i kirken om søndagen. Det var rigtig fint, men nu har vi igen plads til alle dem, som ønsker at komme her, så folk behøver ikke blive væk af den grund, siger hun.

Marianne Kristoffersen lægger dog også vægt på, at det stadig er frygten for at få corona, som gør, at mange bliver hjemme om søndagen.

- Vi kan sagtens forstå, hvis folk er bange for at få corona og derfor bliver væk. Men vi vil også gerne påpege, at alle restriktioner overholdes og folk sidder med to meters afstand inde i kirken, hvis de ikke kommer fra samme boble.

Annonce

Samme problem i oplandet

Gitte Sandager Bjerre er sognepræst i Hvejsel og Ildved, og hun oplever samme problem, som man gør i Jelling.

- Nogle søndage ligger vi på 50 procent færre gæster end normalt. Og det er selvfølgelig ikke godt. Det er corona, som er den største synder her, men nogle ved heller ikke, at vi må holde gudstjenester igen, og derfor forsøger vi at reklamere for det på forskellige Facebook-sider, siger hun.

Der har tidligere været et smitteudbrud i Hvejsel Kirke, hvor 12 ud af 18 kirkegængere blev smittet og ifølge Gitte Sandager Bjerre, kan det også være grunden til at folk holder sig væk.

- Vi passer jo på og holder afstand så godt vi kan. Så det burde være sikkert at møde op i kirken, men vi har jo også oplevet at det gik galt. Heldigvis begynder mange at være vaccineret og det kan måske betyde, at folk igen tør komme, siger Gitte Sandager Bjerre.

Hvis man ønsker at komme til gudstjeneste i Jelling Kirke, skal man huske at tilmelde sig inden. Det gør man ved at ringe eller sende en mail til kirketjeneren. Oplysninger kan man finde på kirkens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce