Annonce
Jelling

Jelling Musikfestival: Klimavenlighed er en forpligtelse

Foran indgangen til selve festivalpladsen er der mulighed for at komme af med den mad og drikke, der ikke må medbringes. Det bliver så sorteret i plast, metal, pap, flasker og restaffald. Foto: Yilmaz Polat
Festivalleder Lars "Charlie" Mortensen håber, at publikum tager klima og miljø alvorligt. Det gør festivalen nemlig selv.

Jelling: - Vi er ikke frælste, siger Lars "Charlie" Mortensen, leder af Jelling Musikfestival, i forbindelse med et spørgsmål om festivalens klimaindsats.

Forud for festivalens start gav han en kort kommentar til avisen omkring det emne, og det bringes i forlængelse af en reportage fra campområdet, hvor de unge har forholdt sig til klima og miljø, når man er på festival.

- Men vi er nødt til at tænke på miljøet. Det er en forpligtelse at lave en klimavenlig og bæredygtig festival. Vi er ikke frælste i den forstand, at vi bare bruger sund fornuft ved for eksempel at sortere affaldet, siger festivallederen, der håber, at publikum tænker de samme tanker.

- Klima og miljø er vigtigt for os, så vi ser da gerne, at publikum også tager det alvorligt. Som festival vil vi gerne gøre meget, og vi bruger meget tid på det. Vores system med genbrugskrusene kræver for eksempel et stort setup, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce