Annonce
Jelling

Jelling Orm er ankommet - på lørdag skal den i søen

Jelling Orm står de næste par dage på marken ved siden af Fårup Sø Kiosk - på lørdag kommer den i vandet. Foto: Nicolai Svante Skovgård
De næste par dage står Jellings helt eget vikingeskib nymalet og klar på marken ved siden af Fårup Sø Kiosken - klar til at komme i vandet på lørdag.

Jelling: Snart kommer der endnu et tegn på, at sommermånederne og det gode vejr er på vej. Fra på lørdag er Jellings helt eget vikingeskib, Jelling Orm, igen at spotte, når man skuer ud over Fårup Sø.

Tirsdag blev skibet kørt fra Mølvangvej, hvor den har været opmagasineret hen over vinteren, og ned til Fårup Sø, hvor man har mulighed for at se den helt tæt på, inden den skal i søen.

Og går man helt tæt på, vil man kunne se, at den er blevet noget så fin til denne sæson - i øvrigt den 29. i rækken.

- Den bliver tættet og malet hvert år, men i år har vi også malet mønstret op, hvilket det ikke har været i flere år. Og så har vi til den her sæson udskiftet en af plankerne. Den nye planke er blevet nittet på og lavet på samme måde, som resten af skibet blev det for 29 år siden, siger Peder Jørgensen, der er formand for bestyrelsen bag Jelling Orm.

At udskifte en planke på skibet er ikke bare lige til, og formanden skyder på, at de to mænd, der har stået for det projekt, har brugt 100 timer på det hver. Derudover har godt og vel otte mennesker mødtes over tre omgange for at male og i øvrigt klargøre skibet.

Annonce

Jelling Bryggeri kommer forbi og sælger øl fra klokken 14 på lørdag, og vi regner med, at der kommer små 100 mennesker til søsætningen, ligesom der plejer. Jeg siger nok et par ord, og så råber vi hurra og sætter den i søen.

Peder Jørgensen, formand for bestyrelsen bag Jelling Orm

Tale, hurra og søsætning

Nu mangler kun det sidste - at få hale, ror og mast sat på, hvilket de først kan gøre nu her, hvor skibet står ved Fårup Sø.

På lørdag 4. maj klokken 15 sættes Jelling Orm så i vandet.

- Jelling Bryggeri kommer forbi og sælger øl fra klokken 14, og vi regner med, at der kommer små 100 mennesker til søsætningen, ligesom der plejer. Jeg siger nok et par ord, og så råber vi hurra og sætter den i søen, siger Peder Jørgensen.

Hårdt liv for et skib

Når Jelling Orm er kommet i vandet, er der som altid mulighed for at komme ud at sejle med den, og der er allerede booket fem sejladser.

- Det fungerer på samme måde, som det plejer, og det er jo sådan, at vi tjener penge til vedligehold af skibet, hvilket koster omkring 20.000 kroner om året. Det hårdeste for skibet er, at det skal op af vandet og ned i det igen, men vi har bare ikke vejret til, at den kan være i søen hele året, siger Peder Jørgensen, der mener, at båden - som den ser ud nu - i hvert fald har 10 gode år i sig endnu, og bliver de ved med at vedligeholde den, så er det ikke til at spå om, hvor længe den kan holde endnu.

Der er i år kommet flere farver på skibet, da man har malet mønstrene her op. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce