Annonce
Jelling

Læserbrev: Jelling savner en sikker cykelvej til Vejle

Britta Bitsch. Arkivfoto: Leif Baun
Annonce

Læserbrev: På Jelling-siden i Vejle Amts Folkeblad lørdag 12. september diskuteres det, om Jelling ”har fået noget” i kommunens budget for de kommende år, og om vi har fået rigeligt i de forløbne år.

Egentlig er diskussionen ikke interessant, for det handler om, hvad det er for en kommune, vi ønsker, hvordan skal den være at bo i, og hvordan skal vi komme rundt.

En pointe i artiklen er, at vi i Jelling IKKE ønsker blot at være en turistattraktion - vi vil have en by, hvor det er godt at bo for mennesker i alle aldre.

I forhold til det er der to meget store udfordringer, som alle kender, og som der hidtil ikke har været flertal i byrådet for at løse.

Den ene er en masterplan for infrastrukturen i Jelling by. Det er på ingen måder nogen nem opgave at løse, men det bliver ikke bedre af den ene nødløsning efter den anden, som blot gør det hele endnu mere uoverskueligt. Vi vil bare gerne have sikre skoleveje og en fornuftig afvikling af - især den tunge - trafik igennem byen. Det er ok, at det ikke sker her og nu. Vi vil bare gerne vide, hvornår og hvordan opgaven bliver løst.

Den anden er en sikker cykelvej til Vejle. Mange borgere fra Jelling cykler til Vejle dagligt eller flere gange ugentligt. Der er to veje. Enten over Høgsholt eller over Skibet.


Der er lang vej, hvis investeringen i vore børn og unge skal op på det niveau, der var i Jelling Kommune, før kommunerne blev lagt sammen.


Begge ture går gennem den smukke natur og ville være en nydelse, hvis ikke man en stor del af tiden skal sidde med hjertet i halsen, fordi bilerne kører meget tæt på, ofte med alt for høj hastighed på de små veje. Især Vester Hornstrupvej er et farligt bekendtskab - faktisk også for bilister.

Jelling vil gerne kobles fornuftigt sammen med Vejle for cyklister, en transportform, som også vil kunne være med til at sikre, at vi når de besparelser på CO2-udslip, som Vejle Kommune efterstræber.

At borgmesteren mener, at Jelling ”har fået”, fordi børne- og familieområdets rådighedsbeløb er øget, er jo sandt nok, da alle børn i Vejle Kommune forhåbentlig får glæde af disse penge.

Men der er lang vej, hvis investeringen i vore børn og unge skal op på det niveau, der var i Jelling Kommune, før kommunerne blev lagt sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce