Annonce
Jelling

Jelling skal vises frem: Det bedste blikfang under touren 2021

I 2021 kommer Tour de France til Danmark og til Jelling. Det er en god mulighed for, at vise Jelling frem til resten af verden. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Hvis alt går efter planene, kommer Tour de France i 2021 igennem Jelling, og det skal udnyttes til at vise verden, hvad Jelling er for en størrelse.

Jelling: Djævle, cykler i flagstænger, kæmpe gule trøjer og store dekorationer på marker. Det er blot nogle af de blikfang og udsmykninger, som rytterne på årets Tour de France drøner forbi under de mange etaper.

I 2021 er det Danmarks og ikke mindst Jellings tur til at få besøg af det verdensberømte cykelløb, og det er en oplagt mulighed for at reklamere lidt for den gamle vikingeby.

Selvom den endelige rute endnu ikke er på plads, er det svært at forestille sig, at feltet ikke bevæger sig forbi nogle af de største attraktioner i Jelling, og derfor kommer avisen nu med sit bud på, hvor og hvordan man bedst reklamerer for Jelling.

Annonce

1. Fårup Sø

Ved Fårup Sø er der masser af muligheder for at lave noget spændende blikfang, hvis touren kommer forbi i 2021. Foto: Anne Cecilie Emmery

Hvis etapen går over Skibet og videre gennem Jennum, vil rytterne højst sandsynligt komme forbi Fårup Sø og ikke mindst vikingeskibet.

En mulighed kunne her være, at udnytte vikingeskibets rolle i historie til at fortælle, hvordan vikingerne engang kom til Jelling, og hvordan de erobrede mange byer og lande på vikingetogter.

Vikinger kunne være i gang med at ro skibet, og på land kunne en landsby med kvinder og børn vinke løs til cykelrytterne og hele den lange tour-karavane.

2. Palisaderne

Palissaderne kan under touren forvandles til slanke cykelryttere med cykelhjelme. Foto: Anne Cecilie Emmery

Det er blevet en tradition i Jelling, at palisaderne hver december bliver pyntet med nissehuer, og den idé kunne man sagtens videreudvikle lidt på.

I stedet for nissehuer, kunne hver eller hver anden palisade få monteret en cykelhjelm på toppen og måske endda også cykeltrøjer med de deltagende holds farver og logoer.

Det kunne også være en idé at printe kendte cykelrytteres ansigter ud og sætte på. På den måde får Jelling sin egen wall of fame. Man ser for sig en palisade af navne som Ole Ritter, Eddy Merckx, Jan Ullrich, Bjarne Riis, Michael Rasmussen, Bernard Hinault og Miquel Indurain.

3. Højene

På toppen af højene kan der være forskellig udsmykning, som en eventuel helikopter kan tage billeder af. Foto: Anne Cecilie Emmery

Højene er det oplagt sted at fange helikopternes opmærksomhed på grund af deres placering og højde.

En idé kunne være at sprede henholdsvis en kæmpe, gul trøje og den prikkede trøje ud over de to høje, så et eventuelt højtflyvende kamera kunne spotte den "diskrete" hyldest.

I højenes flagstænger kunne man hejse alt lige fra cykler og vikingedukker til en stor, blå tand op.

Området omkring højene er også oplagt til at placere noget udsmykning på græsset. Det kunne være noget tekst formet af halmballer, én eller flere cykelmotiver sammensat af blomster eller hvad med en danse- eller gymnastikopvisning af byens børn og unge.

Store udsmykninger kunne man også sagtens placere på markerne omkring Jelling.

4. Kongernes Jelling

På toppen af Kongernes Jelling og på pladsen foran, kan der skabes en helt vikingelandsby, til når feltet kommer susende forbi. Foto: Anne Cecilie Emmery

På toppen af Kongernes Jelling findes en tagterrasse, og den har også en god placering, hvis feltet skulle komme den vej forbi.

For at udnytte det bedst muligt, kunne der udspille sig forskellige aktiviteter på taget, som lokale vikinger kunne tage del i.

Det vikingemarked som hvert år i juli afvikles foran Kongernes Jelling, kunne også fint fungere som blikfang for historieinteresserede seere.

I stedet for tourens ikoniske, røde djævel, kunne Harald Blåtand komme løbende og heppe på feltet med en kæmpe, oppustelig runesten på ryggen.

Der skal i hvert fald ikke være nogen tvivl om, hvilken by rytterne kører igennem under Tour de France 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce