Annonce
Jelling

Jelling vil med på padel-bølgen: Har planer om at anlægge to udendørs baner

Inden for det næste år kan du komme til at spille padel på to nybyggede baner i Jelling. Fotos: Jonathan Møller Nielsen, Mette Mørk, Sarah Nørgaard
Verdens hurtigst voksende sportsgren er på vej til Jelling. Inden for et års tid regner initiativtagerne med, at to padelbaner ved Gormshallen er klar til brug.

Jelling: I dag skal du køre til Fredericia, Kolding eller Hedensted for at finde den nærmeste padelbane at spille på.

Men om mindre et år skulle du gerne kunne nøjes med at fragte dig hen til Gormshallen i Jelling, hvis du vil dyrke den populære sportsgren, som kort fortalt er en blanding af tennis og squash.

Bag projektet står Gormshallens bestyrelse, som de seneste måneder har arbejdet intenst på projektet.

Hvad er padel?

Padelsporten er i familie med bat- og ketsjersportsgrene som bordtennis, badminton, squash og tennis.

Man spiller i et glasbur, og banen er 10x20 meter. Bolden ligner en tennisbold, men er lidt mindre og lidt blødere, og man spiller med et bat, der er noget kortere end en typisk ketcher og uden strenge.

Sporten blev opfundet af en mexicaner tilbage i 1960'erne, men er først for alvor blevet udbredt efter årtusindskiftet. I øjeblikket er det den hurtigst voksende sportsgren i verden.

I Danmark blev den første bane bygget i Fredericia i 2007. De seneste år er der skruet ekstra op for byggetempoet med en stigning på 32 danske baner i 2018 til 237 baner i marts 2021.

Og endnu flere baner er på vej, blandt andet i Karlskov, Ødsted, Bredballe, Grindsted og Vejle - og snart også i Jelling.

- Vi har været i dialog med eksperter på området og besøgt andre steder, hvor man har bygget padelbaner for at blive klogere på, hvordan vi skal gribe projektet an. Vi tror på, at der er et stort potentiale for padel i Jelling, da det er en meget underholdende sport, som er nem at lære og tiltaler et bredt publikum, siger Gormshallens bestyrelsesformand, Bjarne Siersbæk.

- Derfor er vi nu kommet frem til, at vi gerne vil bygge to padelbaner tæt på Gormshallen. Vi håber, at de kan være færdige inden for et år - og måske allerede i løbet af 2021, siger han.

Annonce

Gammel idé med ny placering

Idéen om at anlægge padelbaner i Jelling er ikke ny. Faktisk var de en del af det oprindelige projekt for kunstgræsbanen, der blev indviet i 2020. Men fordi der ikke var nok penge i det samlede budget, blev padelbanerne droppet.

De to padelbaner skal anlægges på arealet til venstre for kunstgræsbanen. Foto: Mette Mørk

Nu hives planerne frem fra skuffen igen. Denne gang som et selvstændigt projekt og med en ny placering i spil. Således blev det tidligere foreslået at etablere padelanlægget ved siden af de eksisterende tennisbaner bag Gormshallen, men nu lægges der i stedet op til, at padelbanerne skal placeres på arealet mellem kunstgræsanlægget og Kathrinelund.

- Vi vil gerne have det tættere på kunstgræsbanen for at skabe mere liv og sammenhæng i området, forklarer Bjarne Siersbæk.

Annonce

Pay and play-model

Lige nu er halbestyrelsen ved at indhente tilbud på projektet. Derudover skal finansieringen på plads.

- Vi forventer, at budgettet bliver på omkring 725.000 kroner for de to baner. Nu skal vi i gang med at søge fonde og finde sponsorer, og så håber vi, at vi snart kan tage det første spadestik, siger Bjarne Siersbæk og tilføjer, at Gormshallen også er klar til selv at putte penge i projektet.

Padel er også kendt som padel tennis, men egentlig hedder sportsgrenen bare padel og spilles med et bat som dette. Arkivfoto: Tue Sørensen

Over hele landet driftes langt størstedelen af padelbanerne efter en pay and play-model, hvor alle kan booke sig ind på banerne mod betaling. Sådan bliver det som udgangspunkt også i Jelling, men Gormshallen håber dog også, at der kan opstå en padelforening omkring banerne.

- Jelling er en foreningsby, og vi håber, at der er nogen, der kunne være interesserede i at lave en padelforening, hvor medlemmerne vil kunne få noget rabat, når de booker banerne, og måske også kunne have lyst til at arrangere turneringer og andre sociale arrangementer, lyder det fra formanden.

Hvis der er nogen i lokalområdet med lyst til at engagere sig i sådan en forening, vil Bjarne Siersbæk (mobilnummer 2130 7888) gerne høre nærmere.


Vi tror på, at der er et stort potentiale for padel i Jelling.

Bjarne Siersbæk, Gormshallens bestyrelsesformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce