Annonce
Jelling

Jellingdrab: Politiet kunne ikke se meget blod efter dødeligt knivstik - det kunne retsmediciner afsløre

Arkivfoto: Morten Pape

Der var ikke meget blod at se på gerningsstedet, da 53-årige Johnny Andreassen blev fundet død på soveværelsesgulvet i hjemmet på Vejlevej.

Jelling: Det var et kaotisk hjem præget af alkohol og misbrug, der mødte den første politipatrulje, som ankom til Vejlevej 48 den tidlige morgen i slutningen af maj.

Det skete, efter at alarmcentralen havde modtaget en anmeldelse fra den 28-årige tiltalte kvinde om, at hun havde stukket sin samlever med en kniv.

- Der ligger mange tomme øldåser. Det er ikke særlig ryddeligt, og dynerne er uden betræk, beskrev den politibetjent i retten, som var første betjent på stedet.

Han forklarede, at den tiltalte tog imod patruljen i døråbningen med én telefon til hvert øre. Hun virkede påvirket og sagde noget i retningen af, at "det ikke var meningen."

Betjenten fandt den 53-årige Johnny Andreassen liggende nøgen på ryggen i soveværelset. Umiddelbart var der ikke andre tegn på an forbrydelse ud over, at der lå en kniv med lidt blod på sengen ved siden af.

- Jeg kan ikke se stikmærker eller tegn på vold ved første øjekast, men han har ingen puls, forklarede betjenten.

Kvinden virker oprevet og svinger meget i sindsstemning. Det ene øjeblik græder hun og råber. Det andet øjeblik sidder hun lige så stille. I bilen er hun grinende og også ved at falde i søvn. Jeg vurderer, at hun er påvirket af stoffer.

Forklaring fra én af de første betjente på gerningsstedet.

12 centimeter langt stiksår

At der ikke var noget blod at se, før liget af den afdøde blev flyttet ud af soveværelset, har sin naturlige forklaring, som retten fik, da retsmediciner Lise Frost skulle afgive forklaring.

Hun foretog ligsynet på gerningsstedet og den efterfølgende obduktion.

På liget var der kun ét enkelt stiksår på venstre side af ryggen. Såret havde til gengæld en 12 centimeter lang stikkanal ind i venstre lunge, og inde i lungehulen havde 1,6 liter blod hobet sig op. Det var denne indre blødning, der var dødsårsagen

- Kraften i stikket har ikke nødvendigvis været stor, for det har kun ramt bløddele, forklarede retsmedicineren, som ikke fandt nogle afværgelæsioner på den afdøde.

Går efter dødsvold

At det knivstik, som den tiltalte tildelte Johnny Andreassen, ikke nødvendigvis var kraftfuldt, er med al sandsynlighed en pointe, som forsvarer Mikkel Nielsen vil komme ind på i sin procedure under næste retsmøde på fredag.

Hans klient nægter sig skyldig i manddrab og holder fast i, at hun ikke havde til hensigt at slå Johnny Andreassen ihjel. Men faktum er, at han døde som følge af det knivstik den 28-årig kvinde udsatte ham for, og derfor går forsvareren efter at få sin klient dømt for vold med døden til følge i stedet for manddrab.

Forskellen er, at vold med døden til følge giver omkring seks års fængsel, mens manddrab betyder en fængselsstraf på cirka 12 år eller mere.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce