Annonce
Jelling

Jellingløbet tæt på 700 tilmeldte - håber på 900

Onsdag aften er der masser af løb i Jelling. Arkivfoto: Lars Juul
Onsdag aften er der Jellingløbet, og i løbet af tirsdagen runder antallet af tilmeldinger med meget stor sandsynlighed de 700. Håbet er, at i alt 900 vil løbe med på de seks forskellige ruter, hvoraf den ene er med skydning i Gormshallen.

Jelling: I løbet af tirsdagen runder Jellingløbet med stor sandsynlighed 700 tilmeldte løbere, der onsdag aften skal ud på en af seks forskellige muligheder for at få nogle kilometer i benene.

- Mon ikke, at vi også når 800, og er vi heldige, så bliver vi 900. Det plejer vi faktisk, men når vi kigger rundt i landskabet, kan vi se, at andre løb heller ikke har lige så mange, som de plejer, og blandt andet var Vejleløbet gået noget ned i antallet af tilmeldte. Så vi er rigtig glade for de 700 løbere, siger Annett Lassen fra Jellingløbet.

Selv om der kun er en enkelt dag tilbage, er det ikke urealistisk, at de når de 900, og det er da også muligt at tilmelde sig helt frem til løbets start.

- Det går stærkt lige nu, og sådan plejer det at være. Vi får mange tilmeldinger her til sidst. Jeg tror, det skyldes, at mange melder sig til gennem løbeklubber, arbejde eller lignende, og her vil de gerne have så mange med, inden de sender tilmeldingen til os, så når de har en intern deadline i sidste øjeblik, får vi jo også tilmeldingerne i sidste øjeblik, siger Annett Lassen.

Jellingløbet starter med opvarming onsdag klokken 18.15. Arkivfoto: Lars Juul

Løb og skyd

Jellingløbet har seks forskellige ruter i år. Fire kilometer walk og løberuter på 2,7, 5,8 og 10,1 kilometer er de mere klassiske, og så er der et 7,7 kilometer langt trail-løb med mange højdemeter på ruten, mens nyeste skud på stammen er seks kilometers biathlon-løb, hvor man kombinerer løb med skydning i Gormshallen.

Her er der 56 pladser, da det er begrænset, hvor mange der kan skyde på en gang, og Jellingløbet ønsker ikke, at nogen får ødelagt oplevelsen af at skulle stå i kø. Status mandag var, at der kun var få pladser tilbage.

Det er andet år med biathlon-løbet, der sammen med trail-ruten sætter lidt ekstra kulør på disciplinerne. Og så er det helt bevidst, at der er seks forskellige ruter at vælge mellem, selvom hele løbet skal afvikles en hverdagsaften.

- Vi har et slogan om, at Jellingløbet er et løb for alle, og det vil vi gerne leve op til ved, at der er noget for dem, der lige er startet med at løbe, og for dem, der søger flere udfordringer, siger Annett Lassen.

Opvarmning til løbet starter onsdag aften klokken 18.15, og skal man have tilmeldt sig inden, foregår det på jellinglobet.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce