Annonce
Jelling

Jellings herresenior samler fodboldspillere fra 16 til 50 år

Anfører Frederik Bundgaard med Jalunki Cup-pokalen, som blev vundet af Jelling fS i 2020. Planen er at gentage stævnet i 2021. PR-foto
Trods coronarestriktioner og vinterkulde holder fodboldherrerne fra Jelling fS formen ved lige.
Annonce

Jelling: Fodboldåret 2020 blev selvfølgelig også for Jelling fS' fodboldherrer præget af coronaens hærgen, men helt slemt var det absolut ikke.

Det fortæller Anders Barkholt, der er en af klubbens trænere.

- Der var stor tilgang af spillere ved sommertid. Efterårssæsonen blev spillet normalt. Og ikke mindst blev JfS’ egen nye turnering Jalunki Cup med deltagelse af omkringliggende klubber afholdt. Da coronarestriktionerne blev strammet sidst på efteråret, gik der dog en del luft ud af ballonen med henhold til spillernes deltagelse. Energien er heldigvis kommet godt igen, og selv på kolde januaraftener er cirka 15 mand mødt op tirsdag og torsdag klokken 19 på kunstgræsbanen, siger han og understreger, at der trænes efter alle coronaregler, hvilket betyder i grupper af maksimum fem.

I øjeblikket er der knap 60 spillere tilknyttet senior og overbygning, hvoraf cirka halvdelen er mest aktive og hygger sig med træning - samt kæmper om pladserne på førsteholdet. De resterende tilknyttede spillere er en blanding af en ti stykker på efterskole, nogle på højskole og lignende samt oldboys, der deltager en gang imellem.

- Så man er hjertelig velkommen både som 16-årig og vel op til 50 år, som de ældste nærmer sig, udtaler en anden træner, Kenneth Sigtenbjerggaard.

Annonce

Jalunki Cup

Da forårssæsonen 2020 blev aflyst af DBU, var Jelling fS klar med en privat turnering mod lokale modstandere såsom Billund IF, Grindsted GGIF og Skibet IF.

Det blev til flere kampe hen over foråret og sommeren, men den afsluttende finaledag i august måtte dog aflyses. Jelling fS blev kåret til vinder, da alle holdets kampe blev vundet.

Planen for 2021 er igen at afholde Jalunki Cup med kampe mod lokale modstandere.

- Kampene i Jelling var hyggelige oplevelser med mange tilskuere på stadion, hvor blandt andet fadøl fra Jelling Bryghus og mad fra Café Sejd var trækplastre, og det skal gentages, lyder det fra Anders Barkholt.

Annonce

Overbygning

Jelling fS har skærpet arbejdet med at få de ældste ungdomsspillere kørt ind i seniortruppen samt at fastholde de travle unge mennesker.

For herresenior består trænerteamet af Per Jensen, Anders Barkholt, Kenneth Sigtenbjerggaard, og Andreas Koefoed Petersen, hvoraf de to sidstnævnte også spiller.

Andreas Koefoed Petersen, der studerer på seminariet, er ligeledes en del af trænerteamet for U16, hvor de to andre trænere er to af de yngre spillere fra førsteholdet, nemlig anfører Frederik Bundgaard samt Thorkild Bruun.

På denne vis prøver Jelling fS at binde arbejdet sammen for at skabe gode rammer for de ældste fodboldspillere.

- Målet er både at skabe mere fællesskab og samtidig tidligt gøre de unge spillere klar til seniorfodbold, så de kan nå at spille nogle år i seniorturneringerne, inden mange naturligt forlader Jelling for at studere i andre byer, siger Anders Barkholt.


Selv på kolde januaraftener er cirka 15 mand mødt op tirsdag og torsdag klokken 19 på kunstgræsbanen,

Anders Barkholt, Jelling fS
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce