Annonce
Jelling

Jellings verdensarv modtager hæder i Sverige

Repræsentanter fra Jelling modtog i denne uge en planke bestående af elmetræ og kobber på 25 kilo. Planken er en pris for særligt godt arbejde med verdensarven. PR-foto
Til en konference for nordiske verdensarvssteder modtog Jellingmonumenterne en hæderspris.

Jelling/Stockholm: Den såkaldte "The Nordic World Heritage Award" blev uddelt for første gang, da der i denne uge var konference i Stockholm for de mange verdensarvssteder i Finland, Grønland, Norge, Island, Danmark og Sverige.

Og vinderen blev Jellings bidrag til Unescos verdensarvsliste, oplyser Kongernes Jelling i en pressemeddelelse.

- At vi får prisen netop i år, passer perfekt, fordi vi i år fejrer 25-års jubilæum for Unescos anerkendelse af verdensarven i Jelling. Så kan vi rigtig vise prisen frem til de mange arrangementer, der er i løbet af efteråret, siger museumschef Morten Teilmann-Jørgensen fra Kongernes Jelling.

Prisen fik han ikke med hjem til Jelling. Den bliver eftersendt som pakketransport.

- Det er en planke bestående af elmetræ og kobber og vejer omkring 25 kilo, så den passede ikke lige ned i kufferterne på hjemturen, lyder det fra museet.

Jellingmonumenterne har vundet en ny pris kaldet The Nordic World Heritage Award. PR-foto

En pris til hele byen

The Nordic World Heritage Award er en pris, der uddeles til personer eller organisationer, der gør et særligt arbejde for verdensarven i de nordiske lande. Baggrunden for hæderen er det lokale samarbejde om Jellingmonumenterne.

- Ved at tage sig af verdensarven har dette verdensarvssted et stærkt og dagligt samarbejde med borgere, skoler, undervisere, butikker, foreninger og virksomheder i denne lille danske landsby, står der i begrundelsen fra organisationen Nordic World Heritage.

Derfor er prisen ikke kun rettet mod Kongernes Jelling, men lige så meget mod Vejle Kommune, Jelling Kirke, Jelling Lokalråd og flere andre.

- Vi har et stærkt samarbejde nationalt, regionalt og lokalt, hvor vi i det daglige arbejder sammen om at formidle, fortælle, forske i, forvalte og fortsat udvikle oplevelsen af vores fælles verdensarv. Vi er derfor umådeligt stolte over at modtage The Nordic World Heritage Award 2019, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Stockholms Rådhus var rammen for prisuddelingen. Det er samme sted, hvor Nobelpriserne bliver uddelt. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce