Annonce
Erhverv

Jens åbner eget autoværksted: Det er min onkels skyld

Jens Maahr Bøgh-Kristensen Brixen har arbejdet med biler, siden han var dreng. Nu etablerer han Fredericia Dæk- & Bilservice. Foto: Peter Friis Autzen
32-årige Jens har arbejdet med biler hele sit liv. Nu åbner han sit eget værksted.

Erritsø: Han har ikke sovet ret meget de seneste par måneder. Alligevel er 32-årige Jens Maahr Bøgh-Kristensen Brixen frisk og fuld af energi, da avisens udsendte mødet ham i lokalerne, hvor han om få dage åbner sit eget, store autoværksted.

- Jeg har renoveret og klargjort bygningerne. Ofte til langt ud på aftenerne. Og om natten har jeg drømt om det her - eller ligget vågen og tænkt det her. Så nu glæder jeg mig til at komme i gang. Meget. Helt vildt, faktisk, siger han.

Lokalerne har adresse på Gl. Landevej med front ud mod Snaremosevej - et stenkast fra Burger King. Her er lagt nyt gulv, renset lofter, installeret hele syv lifte og indrettet indskrivningsskranke og meget andet.

Jens slår dørene op under navnet Fredericia Dæk- & Bilservice. Det sker mandag 13. januar.

- Til den tid er alt på plads. Med skilte og det hele, siger han.

I første omgang åbner han med to ansatte, men det er planen ret hurtigt at vokse til fem.

Jeg har altid elsket biler. I skolen skrev jeg både stile og ligefrem digte om biler. Så selvfølgelig blev jeg mekaniker.

Jens Maahr Bøgh-Kristensen Brixen

Det begyndte med onkel Peter

Jens har altid interesseret sig for biler.

- Min onkel Peter er mekaniker, og da jeg var dreng, fulgte jeg gerne med ham ud på værkstedet. Det var også hos ham, jeg kom i erhvervspraktik, siger Jens.

Så hvis han skal pege på ét sted, hvor interessen for biler opstod, peger han på sin onkel Peter.

- Men jeg har også repareret biler og scootere derhjemme sammen med min far, siger han.

I dag løber Jens' egne drenge rundt og snuser interesseret til mekanikerlivet. De er tre og fem år gamle, så det kommer nok til at vare lidt, inden det viser sig, om de kommer til at gå i fars fodspor. Men det kan også komme tidligt. Det gjorde det for Jens.

- Allerede et par dage før jeg var færdig med folkeskolen, søgte jeg læreplads. Jeg gik ind hos Autogården og spurgte efter en læreplads. Mester stod med en stak ansøgninger, som var kommet ind efter en avisannonce om hans ledige læreplads. Men den stak fejede han i skraldespanden og gav mig pladsen. Og jeg startede samme dag, jeg afsluttede skolen, siger Jens med et smil.

Hans ivrighed gjorde, at han var færdiguddannet allerede som 20-årig.

Annonce

Fem måneder med fuldt blus

Beslutningen om at åbne sit eget sted kom til Jens tilbage i august. Ret hurtigt fandt han de rigtige lokaler, og så gik han i gang.

- Stedet her har en fantastisk synlighed. Så det er det helt rigtige sted, selvom det har krævet meget arbejde at gøre alt klar. Det har været fem måneder med fuldt blus på, og jeg har ikke været meget hjemme under julen og nytåret. Men nu er vi klar - eller det bliver vi i hvert fald inden åbningen, siger han.

I værkstedet står allerede to biler. De er klar til at blive taget i brug som lånebiler til kunder, der har deres egen på værksted.

- Vi kan reparere alle biler og alle mærker, siger Jens og trækker en smule i land, når det drejer sig om specielle elbiler. Teslaer, for eksempel. Deres mekanik og elektronik er så reserveret, at han ikke kan hjælpe ved problemer der.

- Men derudover er vi klar til at reparere hvad som helst. Fra på mandag.

Det er et stort arbejde at gøre klar til åbningen. Jens har blandt andet støbt nyt gulv. Foto: Peter Friis Autzen
Jens har installeret hele syv lifte i forventning om at få travlt straks efter åbningen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce