Annonce
Trekantområdet

Jens Letort er både fodboldtræner og lektor i matematik: Ved rouletten vil jeg spille på nummer seks

Jens Letort var i flere år assistenttræner i Esbjerg fB på fuld tid, indtil han stoppede i 2018. Han har netop genoptaget trænergerningen på et lidt lavere niveau i Middelfart Boldklub, men ellers arbejder han som matematiklærer på Munkensdam Gymnasium. Og det er inden for matematikken, Jens Letort er mest fascineret af tallet seks.Foto: Søren Gylling
Vi er nu nået til afsnit seks i årets julekalender. Her møder vi fodboldtræner og lektor i matematik, Jens Letort. For ham er tallet seks noget helt særligt.
Annonce

Kolding: Som lektor i matematik og fodboldtræner på topplan er Jens Letort vant til at jonglere med både tal og bolde. Og både inden for sportens og matematikkens verden - og faktisk også på det personlige plan - har tallet seks en vis betydning for ham.

- Altså, vi bor i nummer seks, vi er seks i familien, og vores efternavn har seks bogstaver. Da jeg spillede fodbold, var det med rygnummer seks, og det er også altid det nummer, mine drenge har spillet med. Da min ældste søn blev født, var det endda på fødestue nummer seks, fortæller Jens Letort.

- Derfor holder vi af sekstallet i familien. Vi bliver bare lidt gladere, når noget har et sekstal med, tilføjer han med et smil.

Jens Letort var i flere år assistenttræner i Esbjerg fB på fuld tid, indtil han stoppede i 2018. Han har netop genoptaget trænergerningen på et lidt lavere niveau i Middelfart Boldklub, men ellers arbejder han som matematiklærer på Munkensdam Gymnasium. Og det er inden for matematikken, Jens Letort er mest fascineret af tallet seks.

- Seks er det mindste tal, man kan skrive ved hjælp af to forskellige primtal, fordi 2x3 giver seks. Tallet er også et såkaldt trekantstal, fordi 1+2+3 giver seks. Det er samtidig et fakultetstal, fordi 3x2x1 giver seks. Og ikke mindst, så er seks det mindste fuldkomne tal, hvor summen af de tal, der går op i tallet, giver tallet selv, forklarer Jens Letort, mens han ivrigt demonstrer det hele på et stykke papir.

Jens Letort synes generelt, at tal er skønne, fordi de er så universelle og har så mange egenskaber.

- Vi har brug for tallene i alle sammenhænge i vores hverdag. Alting har jo prismærke på, og tallene er helt nødvendige i alt, der skal måles, bare for at tage et par eksempler.

Og selv om Jens Letort som lektor i matematik naturligvis ved alt om tilfældighed og sandsynlighed, så ved han godt, hvilket tal han ville spille på, hvis han stod ved en roulette.

- Seks selvfølgelig. For hvis det nu kom ud.

- Altså, vi bor i nummer seks, vi er seks i familien, og vores efternavn har seks bogstaver. Da jeg spillede fodbold, var det med rygnummer seks, og det er også altid det nummer, mine drenge har spillet med. Da min ældste søn blev født, var det endda på fødestue nummer seks.

Jens Letort.

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Jens Letort. Foto: Søren Gylling
Jens Letort. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce