Annonce
Hedensted

Jeppe sælger kvalitetsvin- og spiritus fra nær og fjern: Jeg har altid været en livsnyder

39-årige Jeppe Christensen arbejder til daglig som lærer på VUC i Vejle, men i hjemmet i Staksrode driver han også egen vinbutik. Foto: Michael Svenningsen

- Mange køber vin i Netto, og dem kan jeg ikke konkurrere med, men det vil jeg heller ikke. Vinen her i butikken, kan man ikke få i supermarkeder. Sådan siger Jeppe Christensen, der har åbnet sin egen vinbutik i Staksrode.

Annonce

Staksrode: Italien, USA, Danmark, Spanien og Guatemala er bare nogle af de nationer, der er repræsenteret i 39-årige Jeppe Christensens carport. Her åbnede han i juli Den Lille Vinbutik, hvorfra han sælger vin, boblevin, gin og rom.

Kvaliteten af de våde varer er i højsædet for Jeppe Christensen, der til daglig er lærer på VUC i Vejle. Derfor forhandler han kun produkter, han selv kan stå inde for, og som han mener smager godt.

- Mange køber vin i Netto, og dem kan jeg ikke konkurrere med, men det vil jeg heller ikke. Vinen her i butikken, kan man ikke få i supermarkeder, forklarer han.

I butikken har han cirka 25 forskellige vine, fem gins og et hav af forskellige slags rom. I sit importfirma har Jeppe Christensen en konsulent, der hjælper ham med at vælge hvilke flasker, der skal på hylderne i forretningen.

Det er både direktører og lastbilchauffører, der handler her. Det er folk, der sætter pris på vin og prioriterer det. Folk kommer ikke her for at få en hurtig vin med på farten, og gennemsnitsbesøget tager en halv time. Mange vil gerne have god vin, men ved ikke hvad de skal vælge.

Jeppe Christensen, indehaver
Den Lille Vinbutik ligger i Jeppe Christensens carport på Randvej 23 i Staksrode. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Kunderne bliver længe

Jeppe Christensen fortæller, at han er den eneste vinforhandler af sin slags i området, og derfor kommer hans kunder fra hele Juelsmindehalvøen - og sommetider også fra Horsens.

- Det er både direktører og lastbilchauffører, der handler her. Det er folk, der sætter pris på vin og prioriterer det. Folk kommer ikke her for at få en hurtig vin med på farten, og gennemsnitsbesøget tager en halv time. Mange vil gerne have god vin, men ved ikke hvad de skal vælge, fortæller Jeppe Christensen.

Han nyder de lange besøg, der også har givet ham nye bekendtskaber i lokalområdet, som han flyttede til for to og et halvt år siden.

I butikken kan du finde vin fra eksempelvis Italien, USA, Frankrig og Spanien, mens der også er dansk gin og rom fra Guatemala. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Har altid været en livsnyder

Idéen om Den Lille Vinbutik kommer egentlig fra Jeppe Christensens kone, Lotte Hessellund Christensen, der også sommetider står bag disken. Hun kendte til en anden vinbutik i et privathjem, og da parret flyttede til Staksrode besluttede de sig for at åbne deres egen i carporten.

- Jeg har altid været en livsnyder med hensyn til mad og ting, der smager. Det har udviklet sig over årene, og jeg vil gerne bruge den ekstra tid og de ekstra penge på kvalitet, siger Jeppe Christensen.

Han fortæller, at det er gået bedre end forventet med butikken, der specielt solgte godt i sommeren og i december. Op til højtider sælger han også specialvarer, så portvinen og julelikøren har fyldt godt på hylderne indtil for nylig.

Jeppe Christensen har blandt andet holdt vinsmagninger på lokale campingpladser, og på grund af efterspørgsel vil han nu til at tilbyde ginsmagninger.

Den Lille Vinbutik får inden længe en hjemmeside, som fungerer som et showroom. Man kan ikke bestille varer direkte på nettet, men man kan orientere sig om udvalget, ringe og bestille og så få ordren leveret.

Jeppe Christensen går meget op i genbrug. Derfor er alle møberne i butikken brugte, og hylderne er lavet af paller. Foto: Michael Svenningsen
Njord Gin stammer fra Aarhus og refererer til den nordiske mytologi. Ginen indeholder et hav af dansker afgrøder, eksempelvis havtorn, rønnebær og nordmannsgran. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce