Annonce
Egtved

Jerlev drømmer om en bypark, hvor børn og voksne kan mødes

Det er i området her, den nye bypark skal etableres. De to nedlagte tennisbaner skal fjernes, budskads ryddes, og så fortsætter byparksområdet forbi kulturhuset og multihytten hen på det store græsareal efter multihytten. Foto: Yilmaz Polat
Tre Jerlev-foreninger arbejder på at etablere en bypark centralt i byen. Vejle Kommune gav i juni tilsagn om 400.000 kroner til projektet, og dermed kan første etape realiseres efter sommerferien.

Jerlev: Der er et klart ønske at skabe et mødested for byens borgere, unge som gamle, centralt i Jerlev. Det har der været længe, men nu er ønsket et godt stykke på vej til at blive en realitet. En arbejdsgruppe med repræsentanter fra Jerlev Sogns Beboerforening, Jerlev Idrætsforening og Jerlev Kulturhus har over længere tid arbejdet med byparksprojektet, som efter planen både skal omfatte en multibane, legeredskaber og petanquebaner - på sigt også gerne en forhindringsbane og en skaterbane til cykler.

- Der har i flere år været efterspørgsel for aktiviteter for byens borgere. Samtidig har vi et stort græsareal her ved kulturhuset til ingen nytte, som ligger centralt, og som vil passe rigtig godt til sådan en bypark, forklarer Niels Davidsen Blæsbjerg, der er kasserer i Jerlev Sogns Beboerforening.

Det er Vejle Kommune, der ejer arealet, men herfra støtter man projektet, så arbejdsgruppen har fået lavet en mange-årig aftale på plads om at benytte areal til det formål.

Det er også på det område, der sidste år blev bygget en multihytte, som siden har været brugt flittigt i mange forskellige sammenhænge. Interessen for at bruge multihytten har kun forstærket arbejdsgruppens tro på byparksprojektet.

Annonce

Jerlev Bypark

Planen for den nye bypark i Jerlev omfatter i første omgang blandt andet en multibane, en såkaldt robaniabane (en række med forskellige legeredskaber), belysning og flytning af petanquebaner.

I alt er projektet budgetteret til at koste cirka 725.000 kroner. Den absolut største post er multibanen, hvor især belægningen, som enten bliver kunstgræs eller en anden form for plastunderlag, vejer tungt i budgettet.

Vejle Kommunes udvalg for lokalsamfund og nærdemokrati besluttede i sidste måned at støtte projektet med 400.000 kroner.

400.000 kroner fra kommunen

Det samlede projekt er budgetteret til at komme til at koste omkring 725.000 kroner. Projektet fik dog en overordentlig god starthjælp i sidste måned, da Vejle Kommunes udvalg for lokalsamfund og nærdemokrati valgte at afsætte 400.000 kroner til byparksprojektet.

Selv kan arbejdsgruppens foreninger selv finde 50.000 kroner til projektet. Resten kan forhåbentlig findes gennem fonde.

- Vi har nogle ansøgninger ude lige nu, som vi afventer svar på. Der er især to af dem, jeg har klar forhåbning om vil give støtte. Jeg har også fundet to nye fonde, som vi også kan søge, hvis der bliver behov, siger Niels Davidsen Blæsbjerg.

At gennemføre planerne vil også kræve en del frivillige timer - arbejdsgruppen har budgetteret med 350 frivillige arbejdstimer. En stor del af arbejdstimerne kommer til at gå på at fjerne de to nedlagte tennisbaner, der ligger på området. Alt hegn skal fjernes, og så skal alt det røde grus graves af.

Samtidig skal de to petanquebaner, der ligger lidt derfra flyttes hen tæt på multihytten, så de bliver en integreret del af byparken.

Første etape venter efter sommerferien

Selvom der er et stykke vej til at have finansiering af hele projektet på plads, gør pengene fra Vejle Kommune det muligt at gennemføre første etape efter sommerferien. Det bliver opstilling af syv legeredskaber på en række tæt på multihytten.

- En del forældre efterspørger noget, børnene kan lave. Derfor er det første etape at få etableret det område, fortæller Niels Davidsen Blæsbjerg og fortsætter;

- Samtidig er det godt at komme i gang med at etablere noget af det, vi har arbejdet med længe, så både vi og områdets borgere kan se, at det faktisk bliver til noget med den bypark.

Næste skridt bliver at etablere den nye multibane, der skal være 13 gange 26 meter og have både mål, basketkurve og net, der kan hæves og sænkes, så banen både kan bruges til eksempelvis fodbold, basketball, tennis og volley.

- Vores ønske er, at byparken bliver sådan et sted, man mødes. Det ville være fantastisk, hvis det bliver sådan, at børn og unge får lyst til at cykle herhen, fordi de næsten altid vil møde nogle, de kender, som de kan hygge sig med, siger han.

Multihytten, der blev indviet sidste år, og som er blevet brugt flittigt siden, bliver en del af byparken centralt i Jerlev. Niels Davidsen Blæsbjerg glæder sig over, at første etape af de store planer for byparken kan blive gennemført allerede efter sommerferien. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Kultur For abonnenter

Vi åbner endnu en kalenderlåge: Skolelæreren har altid drømt om at redde hele verden

112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce