Annonce
Billund

Jernbane tilbage på forhandlingsbordet: Regeringens støttepartier vil holde liv i Billundbanen

En ny jernbane til Billund er en del af Togfonden, som Socialdemokratiet står bag. Derfor undrer det regeringens støttepartier, at en ny jernbane til Billund ikke er med i regeringens udspil om fremtidens infrastruktur. Arkivfoto: Michael Bager
Det er ikke kun Dansk Folkeparti, der er utilfreds med, at regeringen har valgt ikke at prioritere en jernbane til Billund i sit udspil til fremtidens infrastruktur. Både Enhedslisten, SF og Radikale Venstre bakker fortsat op om banen.

Billund: En jernbane mellem Vejle og Billund vil i nærmeste fremtid vende tilbage til forhandlingsbordet på Christiansborg. Dansk Folkeparti har ikke lagt skjul på, at partiet vil forsøge at få banen med i et kommende forlig om fremtidens infrastruktur, og også regeringens egne støttepartier ser gerne en bane til lufthavnen og Legoland.

Enhedslistens transportordfører, Rasmus Vestergaard Madsen, henviser til, at der allerede er indgået en politisk aftale, Togfonden, der inkluderer en jernbane til Billund.

- Lige nu har vi en aftale. Det er den tekst, der står i Togfonden, og den står vi ved, siger Rasmus Vestergaard Madsen.

Annonce

Han er, som han selv formulerer det, lidt bekymret over, at regeringen i sit udspil til en kommende infrastrukturplan, har valgt at se bort fra projekter, som allerede var aftalt i Togfonden, som Socialdemokratiet er en del af.

Udspil om fremtidens infrastruktur

Regeringen fremlagde i sidste uge sit bud på en plan for fremtidens infrastruktur. Planen indeholder investeringer for et større tre-cifret milliardbeløb.

I Billund Kommune har skuffelsen dog vist sig ganske stor. Regeringen har nemlig hverken valgt at prioritere en jernbane fra Vejle til Billund eller en ny jysk motorvej op gennem Jylland.

Både jernbanen og motorvejen bliver set som essentielle i forhold til at sikre den fortsatte vækst af Billund Lufthavn.

- Normalt piller man ikke ved ting, der er aftalt i en forligskreds, ud, uden at indkalde forligskredsen. Vi har ikke været indkaldt til noget møde eller diskuteret Billundbanen med regeringen. Så jeg jeg synes, det er et mærkeligt signal at sende, siger Rasmus Vestergaard Madsen.

Så Enhedslisten vil kræve en jernbane til Billund med i en kommende aftale om fremtidens infrastruktur?

- Det er helt sikkert. Det er det udgangspunkt, vi står på lige nu og har gjort hele tiden, siger ordføreren.

R: Regeringen har et forklaringsproblem

Også Radikale Venstre og SF udtrykker over for Jyllands-Posten forundring over, at regeringen ikke har prioriteret en jernbane til Billund, når banen er en del af Togfonden.

- Regeringen har et forklaringsproblem. Vi er ikke taget i ed på, at Billundbanen skal aflyses. Den er en del af Togfonden, som vi er en del af og står ved, siger transportordfører Rasmus Helveg Petersen (R) til Jyllands-Posten.

Samme melding lyder fra SF’s transportordfører Anne Valentina Berthelsen.

Over for Jyllands-Posten slår transportminister Benny Engelbrecht fast, at ”regeringen selvfølgelig står ved de forlig, der er lavet. Også Togfonden”.


Lige nu har vi en aftale. Det er den tekst, der står i Togfonden, og den står vi ved.

Rasmus Vestergaard Madsen, transportordfører, Enhedslisten
Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Billund

Hærværk ved Engsøen: Park & Vej sidder med aben

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce