Annonce
Børkop

Jesper og caféen sætter lyd på tiden længe før corona

Lars Johansen og Jesper Bruun på Café Brejning, hvor der lørdag er vinylaften. Foto: Jørgen Flindt
I morgen, lørdag, er der vinyl-aften i Café Brejning. Bag står en lokal borger, der arrangerer den musikalske aften. For den slags er med til at holde liv i caféen, der trods corona-restriktioner holder sig oven vande.
Annonce

Brejning: Når klokken slår 16 lørdag, tændes pladespillerne. Ikke derhjemme i stuen, men Jesper Bruun sætter liv i de gamle vinylplader på caféen i Brejning.

- Jeg er ikke selv sådan en, der storsamler på lp-plader, men stille og roligt får jeg igen flere og flere. Jeg solgte min pladesamling for mange år siden, men, som så mange andre, har jeg genfundet den glæde, som en lp kan give. At skabe et rum af minder, siger den 52-årige Brejningborger.

Det rum af minder skal lørdag 21. november deles med andre, nemlig dem der møder op i løbet af aftenen i Café Brejning.

- Man er velkommen til møde op, og man må meget gerne tage nogle af sine egne lp'er med (de skal oprindeligt være udgivet før år 2000, red.). Så kan vi afspille dem i løbet af aftenen. Jeg ved, at jeg i hvert fald vil tage U2s Oktober med. Og nogle af Gasolins og Pink Floyds legendariske albums, siger han og forklarer, at der er styr på sikkerheden.


Jeg ved, at jeg i hvert fald vil tage U2s album Oktober med. Og nogle af Gasolins og Pink Floyds legendariske albums.

Jesper Bruun, initiativtager til en vinylaften


Selvfølgelig med hensyn til coronatiltagene, men også med hensyn til pladerne, så man kan tage plader med i sikker tro på, at man får de rette med hjem igen.

Annonce

Lille indsats, stor betydning

Der er kun plads til 29 ad gangen i caféen, for coronarestriktionerne sætter sine spor. Men det forventes, at folk kommer og går, så der ikke opstår lange køer udenfor. Og det er netop derfor, at Jesper Bruun har valgt at arrangere en vinylaften. Det gælder om at finde brugbare veje gennem den hårde tid.

- Der er så meget, der ikke kan lade sig gøre, som det plejer. Det vil for eksempel ikke give mening at arrangere en koncert, når vi kun må være så få inde ad gangen. Inklusiv personalet endda. Men ved, at det er så lavpraktisk som plader på en pladespiller, sker der alligevel noget interessant den dag, og det er uden, det koster noget økonomisk eller kræver meget energi, siger han.

Annonce

Plader er minder

Og så har det den ekstra sidegevinst, at plader nu engang kan noget specielt.

- Det er minder. Modsat den mere moderne form for musikstreamningtjenester, så kan lp'en det specielle, at den er så fysisk. Den har måske et fantastisk cover, der i sig selv skaber minder. Og så sætter man musikken på, og man husker tilbage til dengang, man hørte pladen første gang. Der er historie i en lp, siger han.

Annonce

Glad for initiativet

I Café Brejning er man glade for, at Jesper Bruun tager initiativ til en vinyl-aften.

- Der er så mange ting, vi ikke kan tilbyde med de restriktioner, der nu engang er. Vinsmagning, pubquiz og den slags, som var programsat, har vi måtte pille af programmet igen, for det var lukkede arrangementer, og så må der ikke være ret mange i caféen. Men når det er en almindelig åben caféaften med musik på pladespilleren, må vi gerne, for det er jo egentlig bare hyggebaggrundsmusik på en lørdag aften, siger Lars Johansen, der er medlem af caféens bestyrelse.

Men det er nu mere end det.

- Det er stadig en fornemmelse af, at vi kan samles om noget fælles, og det har da en betydning. Det er noget, vi vel alle trænger til i disse hårde tider. Det er det for os alle, og også caféen, men når det er sagt, så klarer caféen sig nu ok. Det er dog ekstra vigtigt, at vi er synlige, og der er gode initiativer som Jespers vigtige brikker, siger Lars Johansen.

Det er lørdag i tidsrummet 16 til 22, at der er vinylaften i Café Brejning. Man er velkommen til at kigge forbi, med eller uden lp'er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce