Annonce
Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Jimmy Mølgaard Hansen fra Råby var mandagens helt, hvor han på Udbyhøj Lystbådehavn reddede en hornugle. Privatfoto. Grafik: Eva Maria Jørgensen
Knud Kjærulff fik sig noget af en oplevelse under aftensmaden ved Udbyhøj Lystbådehavn. En flok måger havde næsten fået krammet på en fredet ugleunge. Men Jimmy Mølgaard Hansen kunne ikke lade stå til.

Udbyhøj: - Uglen burde nok hedde Lucky, for det var mere held end forstand, at den overlevede, konstaterer Jimmy Mølgaard Hansen, som er dagens helt på Facebook.

Jimmy Mølgaard Hansen, som kommer fra Råby, var mandag netop vendt hjem fra ferie i sin båd, som ligger i Udbyhøj. Han havde hjulpet sine venner til kaj, da de pludselig bemærkede en flok måger, som jagede en fugl ind i en bådmast, så den blev slået ned.

- "Det er sgu da en musvåge", sagde vi til hinanden, husker Jimmy Mølgaard Hansen, som kender en del til fugle fra sin opvækst på landet.

Annonce

Han undrede sig bare over, at det var mågerne, som jagtede den og ikke omvendt. Men det skulle der så vise sig at være en god forklaring på.

Da musvågen eller Lucky, som det jo var, lettede igen, var mågerne over den med det samme og fik den presset ned mod havoverfladen.

"Nu dør den"

- "Så, nu dør den, det der duer ikke. Den kan ikke svømme", sagde vi, fortæller Jimmy Mølgaard Hansen.

Ved en af bordene nær molen sad Knud Kjærulff og spiste aftensmad, før turen tirsdag skulle gå til Sjælland på hans båd. Pludselig blev han også opmærksom på spektaklet.

Jimmy Mølgaard Hansen og uglen, som han senere navngav Lucky, var stort fototilløbsstykke på Udbyhøj Lystbådehavn mandag. Privatfoto

- Vi kalder det mågesjov, forklarer Knud Kjærulff, som kunne se noget brunt flyde med strømmen nær molen og gik op til Jimmy Hansen og hans venner for at blive klogere på sagen.

- Selv tænkte jeg, at det var en død sælunge, forklarer han.


Jeg tænkte slet ikke over det. Den skulle bare reddes. Mit vikingeinstinkt, eller hvad det var, tog bare over.

Jimmy Mølgaard Hansen


Pludselig begynder fuglen at baske og forsøge at søge mod vand, og Knud Kjærulff kunne se, hvordan en af mændene smed det meste af tøjet for at forsøge at vade ud og hjælpe til. Men det kunne ikke lade sig gøre.

- Jeg sad fast i mudderet i bunden, forklarer Jimmy Mølgaard Hansen, som var manden, der gav sig i kast med en fugleredning.

Annonce

Vikingeinstinkt

Han var nemlig nået frem til, at hvis der først skulle ringes 118, ville fuglen for længst være død, når redningsholdet nåede frem. På det tidspunkt var det også gået op for Jimmy, at fuglen, som kæmpede for sit liv var en ugle. Derfor var han i høj grad klar til at gå i aktion - også selvom sådan en ugle har nogle lange klør og et langt næb.

- Jeg tænkte slet ikke over det. Den skulle bare reddes. Mit vikingeinstinkt, eller hvad det var, tog bare over, siger Jimmy Mølgaard Hansen, som bagefter var godt tilfreds med, at uglen hverken satte næb eller kløer i ham.

Da planen med at vade ud fra stranden ikke virkede, forsøgte han i stedet at træde ned på molens sten, som uglen da også var lykkedes med at svømme nærmere på.

- Det ser altså ret sjovt ud, når sådan en fugl forsøger at svømme ved at baske med vingerne, fortæller Kurt Kjærulff, som også er fuglekender.

Da bilen var pakket færdig, kom hornuglen med hjem til privaten, hvor den kunne få ro til at tørre helt. Privatfoto

Jimmy Mølgaard Hansen ofrede sin t-shirt for sagen, og pakkede den våde og trætte ugle ind i t-shirten, da han endelig lykkedes med at redde den på land. Både han og Knud Kjærulff blev derefter klar over, at de havde at gøre med en hornugle, som er fredet i Danmark. Bestanden er dog på vej op.

Selvom en hornugle godt kan se om dagen, ser den ikke farver så tydeligt, og den er mest på hjemmebane om natten.

Annonce

Måtte reddes endnu engang

Svøbt i t-shirten på Jimmys mave faldt uglen helt til ro og fandt sig i, at mange af gæsterne på kajen tog billeder af den. Derefter satte han sig hen i sin bil med den våde og kolde ugle, som fik et håndklæde om sig.

En af dem, som tog et billede var Knud Kjærulff, som efterfølgende delte sit foto i en sejlsportsgruppe på Facebook, hvorfra opslaget blev delt med en næsten helteagtig omtale af den ukendte fyr, som i underbukser redder en ugle.

Da bilen var pakket, tog Jimmy Mølgaard Hansen og familien turen hjem til Råby med fuglen. Her havde han nemlig en stak fælge, som ville være et godt bud på et sted, hvor uglen kunne få tid og ro til at tørre sine vinger.

Desværre forstod den godt 40 cm høje ugleunge ikke konceptet og fløj direkte ud på vejen, hvor Jimmy Mølgaard Hansen, måtte redde den igen.

Uglen Lucky havde ikke helt forstået konceptet i første runde, da Jimmy Mølgaard Hansen satte den til at tørre på en stabel fælge. Den fløj direkte ud på vejen, hvor han måtte redde den igen. Men efter en alvorlig reprimande gik det bedre. Privatfoto

- Så skældte jeg den også ud og sagde, at nu måtte den altså blive siddende til den var tør, for nu gad jeg ikke redde den igen, fortæller han med et grin.

Annonce

- En del af mig

Og uglen må have forstået budskabet. I hvert fald sad den stille i halvanden time, før den spredte vingerne ud og forlod matriklen. Siden har familien ikke set den.


At der står Support 81 gør mig jo hverken til mere eller mindre et menneske. Det er bare en del af mig, som man ikke kan fjerne.

Jimmy Mølgaard Hansen


Enkelte af de mange kommentarer til facebookopslaget af redningen, som er blevet delt igen og igen, er rettet mod Jimmy Mølgaard Hansens tatovering, hvor der står Support 81, som er kendt som en rockerorienteret supportgruppe.

Selv mener han ikke, man sådan kan skue hunden på hårene.

- Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man sagtens have et stort blødt barnehjerte i sig. Jeg har et moderhjerte større end de fleste, forklarer Jimmy Mølgaard Hansen, og fortæller om de fugle, høns og katte, som han har taget sig af  gennem livet.

- At der står Support 81 gør mig jo hverken til mere eller mindre et menneske. Det er bare en del af mig, som man ikke kan fjerne, siger han.

Det er ikke hver dag man får muligheden for at tage en selfie med de meget sky hornugler. Privatfoto

Ungens fremtid er han ikke bekymret for.

- Det var en rigtig stor unge, som kun havde enkelte dun tilbage og forlængst var jaget af reden. Den skal nok klare sig, siger Jimmy Mølgaard Hansen, som til gengæld er sikker på, at det ikke var gået uden hjælp udefra, da den kæmpede for sit liv ved Udbyhøj.

- Så havde mågerne druknet den, slår han fast.

Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på Egtved Hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Vejle Boldklub

Lurer et overraskende Dom-comeback fredag? VB-træner Peter Sørensen er fristet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Give

Grøn opvarmning til færre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Danmark

Hvid mand, 55 år og offentligt ansat: Mød landets mest typiske kommunalpolitiker

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Annonce