Annonce
Erhverv

Jobcenterchef: Det er svært at sige noget seriøst - ud over at det ser sort ud

Ikke siden finanskrisen har så mange meldt sig ledige. Arkivfoto: Søren E. Alwan
De seneste dage er antallet af ledige i Hedensted Kommune steget med næsten en tredjedel. På grund af Regeringens hjælpepakker er det endnu umuligt at sammenligne udviklingen med finanskrisen.

Hedensted: Nærmest måned for måned, år for år, har antallet af ledige i Hedensted Kommune været på retræte. Ganske anderledes er udviklingen nu, hvor de økonomiske konsekvenser af covid-19 har fået sit tag i erhvervslivet.

Alene de seneste knap tre uger er antallet af mænd og kvinder med en fyreseddel i hånden steget med 235 borgere - svarende til en stigning på mere end 30 pct.

- Det er helt sikkert en ekstraordinær og voldsom stigning, der placerer os blandt toppen af RAR Østjylland (sammenlignelige kommuner i området, red.). Men der er ikke noget overraskende i, at vi har en af de procentvis største stigninger, når vi kommer fra en hverdag, hvor der har været utroligt få ledige, siger jobcenterchef H.C. Knudsen.

I samme periode er antallet af ledige på landsplan steget med godt 66.000 danskere, mens der også nærmest over natten er opslået næsten en fjerdedel færre stillinger.

Annonce
Modellen med at holde som mange som muligt tilknyttet deres virksomhed, er den rigtige. Men det betyder også, at vi lige nu ikke kan sige, om det samlet set ser værre ud end under finanskrisen.

H.C. Knudsen, jobcenterchef

Mudrede tal

Ifølge de seneste tal fra januar havde Hedensted Kommune en ledighed på 2,9 pct. Hvad den hedder efter ankomsten af de mange nyledige, er umuligt at sige. Det skyldes, at det ikke på forhånd vides, hvor meget den enkelte borger vægter i beregningen.

Derudover mudres tallene også af, at mange ansatte er sendt hjem med løn som følge af Regeringens hjælpepakker. Dermed figurerer de ikke i statistikkerne, og det har ikke været muligt for jobcentret at få at vide, hvor mange lokale borgere der er tale om.

- Vi ved, at stigningen er stejl, men vi er ikke i nærheden af de tal, vi oplevede under finanskrisen. Om det kommer, hvis hjælpepakkerne ophører, ved vi ikke lige nu. På den måde kan det være svært at sige noget seriøst - ud over, at det ser sort ud, siger H.C. Knudsen

På samme måde vil han ikke spå om, hvordan udviklingen kan tænkes at tage sig ud de kommende måneder. Der er ganske enkelt alt for mange ubekendte.

- Lige nu ser vi ikke mere end et par dage frem i tiden. Vi starter med at se, i hvilken grad der bliver lukket op igen tirsdag efter påske, siger H.C. Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce