Annonce
Vejle

Jobcentrets cykelhold nåede toppen af Alpe d'Huez

13 glade unge vejlensere indtog Alpe d'Huez efter en 11 dage lang cykeltur fra Vejle. Foto: Vejle Kommune
De 13 unge sårbare ledige fra Vejle klarede alle den 1500 kilometer lange cykeltur fra Vejle til toppen af det ikoniske Tour-bjerg.

Vejle: 13 unge sårbare ledige fra Vejle kastede sig tirsdag 11. juni ud i en 1500 kilometer lang cykeltur til toppen af Alpe d'Huez. Og de er nu hjemme igen efter at have nået alpetoppen efter 11 dage i sadlerne.

Oprindelig var det planen, at feltet skulle bestå af 14 deltagere, men én af de unge blev skadet umiddelbart før afgang og kom derfor ikke med.

Det var femte år i træk, at Jobcenter Vejle og Vejle Kommune deltog i cykelprojektet. Målet mål er at hjælpe de unge videre gennem virksomhedspraktik, træning og følelsen af at nå sine mål.

- De unge har jo oplevet, at de mange timer med træning i al slags vejr har gjort en forskel. Selvom der har været trælse dage på cyklen, har de kløet på, og det har kunnet betale sig i sidste ende. Den erfaring er vigtig, når de skal videre i job eller uddannelse. Det kan måske være det, der gør, at de fortsætter i et uddannelsesforløb, selvom de er inde i en svær periode, fortæller formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Anja Daugaard (LA), om grunden til, at Vejle Kommune i 2017 overtog projektet, der blev skubbet i gang af en privat virksomhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce