Annonce
Vejle

Jobpatruljen slog til: Vejle-virksomhed meldes til Arbejdstilsynet

HK Sydjyllands ungdomskonsulent Kathrine Møller og resten af Jobpatruljen var mandag i Vejle for at besøge de unge og deres arbejdsgivere. Generelt er der ros til virksomhederne, men en enkelt virksomhed bliver indberettet til Arbejdstilsynet. Foto: Yilmaz Polat
Mandag besøgte Jobpatruljen omkring 40 virksomheder i Vejle for at tjekke de unges arbejdsforhold. Generelt er der ros til arbejdsgiverne, men én virksomhed får en påtale.

Vejle: Jobpatruljen, der er udsendt af fagforeningerne HK og 3F, melder en virksomhed fra Vejle til Arbejdstilsynet, efter at patruljen lagde vejen forbi byen for at tjekke, om arbejdsgiverne overholder reglerne for unge i sommer- og fritidsjob.

Det drejer sig om en sag, hvor unge gentagne gange får mindre skader ved at betjene en bestemt maskine. Det fortæller HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Kathrine Møller.

- Vi har talt med et par unge, som fortæller om den samme episode, som ikke står til at blive forbedret i den pågældende virksomhed. Vi ønsker ikke at nævne navnet på virksomheden, for de unge skal ikke komme i klemme, siger Kathrine Møller.

Ved grelle eksemper på overtrædelser af reglerne melder Jobpatruljen sagen til Arbejdstilsynet. Det er nu op til Arbejdstilsynet, om det vil gå videre med sagen fra Vejle, fortæller Kathrine Møller.

Størstedelen af arbejdsgiverne har godt styr på reglerne for unge i job, og nogle virksomheder bruger endda vores guide aktivt i oplæringen af unge.

Kathrine Møller, ungdomskonsulent, HK Sydjylland

Ros til arbejdsgivere

Generelt har Jobpatruljen dog stor ros til de arbejdsgivere i Vejle, der har unge ansat i studie- og fritidsjob.

- Størstedelen af arbejdsgiverne har godt styr på reglerne for unge i job, og nogle virksomheder bruger endda vores guide aktivt i oplæringen af unge, siger Kathrine Møller.

Udover den enkelte anmeldelse til Arbejdstilsynet havde Jobpatruljen småting at påtale i de nogle af de besøgte virksomheder.

- Der er nogle unge, som løfter for tungt. Det kan lige så godt være de unge, som skal være bedre til at tænke over, at de som under 18 år kun må løfte op til 12 kilo, siger hun.

Jobpatruljen består af frivillige, og hver sommer turnerer patruljen landet rundt. Den opsøger uanmeldt virksomheder for at tale med cirka 3300 unge i sommerjob om deres løn- og arbejdsforhold.

Ifølge Kathrine Møller er nogle af de hyppigste problemer, at de unge løfter for tungt og selv skal finde en afløser ved sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce