Annonce
Ikast-Brande

Noget af et job-spring: Bankchef fra Vejle bliver kordegn

Berit Sand Kristensen overtager jobbet som kordegn efter Aksel Rauff, der stopper med udgangen af januar. Foto: Ejgil Jessen Hansen
Berit Sand Kristensen, tidligere leder af Sydbank i Vejle, bliver kordegn i Brande, Uhre og Skærlund sogne efter Aksel Rauff.
Annonce

Brande: Den tidligere Sydbank-leder Berit Sand Kristensen overtager om kort tid jobbet som kordegn i Brande Kirke og dermed Brande, Uhre og Skærlund sogne.

Det vil for mange i Brande være et kendt ansigt, der fra starten af det nye år sætter sig i kordegnestolen efter Aksel Rauff, som har varetaget dette job i mere end 40 år. Aksel Rauff stopper med udgangen af januar, så denne måned bliver brugt til oplæring.

Berit Sand Kristensen er født i Drantum. Efter skolegangen var hun i Indien i et halvt år, og derefter blev hun udlært i SuperSpar i Brande. Da der kom børn i familien, blev hun hjemmegående i nogle år, og herefter startede hun i Danske Bank, Brande.

Senere i 2012 blev hun leder af Danske Banks filial i Brædstrup og senere denne banks filial i Juelsminde. Derefter skiftede hun til Sydbank, og indtil slutningen af 2019 var hun afdelingsleder i Sydbank i Vejle.

Umiddelbart vurderet er det et stort spring, Berit Sand Kristensen nu tager. Men hun ser dog flere fordele, samtidig med at hun slår fast, at hun absolut har været glad for sine år i bankverdenen, og hendes valg er ikke et fravalg fra bankverdenen, men et tilvalg til kordegne-jobbet.

Hun bor i Drantum sammen med sin ægtefælle, der er selvstændig arkitekt, og tre af deres fire børn. Hun får dermed meget kort afstand til arbejdet, så det betyder mere fritid.

Desuden vil hun gerne være en del af alle de aktiviteter, der finder sted på hendes arbejdsplads, nemlig i Sognegården. Hendes personlige værdier matcher de værdier, der danner grundlaget for aktiviteterne, som hun udtrykker det.

Annonce

Synger med, ikke for

Stillingsbetegnelsen for Berits nye arbejde er kordegn. Reelt handler det om ledelse af de administrative opgaver, der hører til kirkerne i Brande, Uhre og Skærlund. Desuden klares bogføring og regnskab for Blåhøj Kirke også fra kontoret i Brande. Til jobbet hører desuden opgaven som sekretær for menighedsrådet.

Aksel Rauff har ved siden af opgaven som kordegn også fungeret som kirkesanger, men den opgave overtager Berit Sand Kristensen ikke. Hun fortæller med et stort smil, at det vist ikke ville være nogen god ide af hensyn til kirkegængerne. Hun vil gerne synge med, men ikke for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce