Annonce
Sport

Johanne Svendsen vandt Vejles turnering

Johanne Svendsen triumferede på hjemmebane. Foto: Mette Mørk
Vejle-pige slog den topseedede sydkoreaner i finalen

Vejle: Tennistalentet Johanne Svendsen var i sin første finale i sin første internationale tennisturnering for seniorer. Og det endda i Vejle Tennisklub, hvor hun startede sin tenniskarriere. Johanne Svendsen var med i $15.000-turneringen på en såkaldt junior exempt. I turneringer på ITF World Tennis Tour-turneringer på det laveste niveau er der reserveret tre pladser til juniorer, der ligger i top-100 på juniorverdensranglisten.

I finalen stod hun over for den 1. seedede, Sohyun Park (WTA: 426). Den 19-årige sydkoreaner kom bedst fra start og vandt første sæt med 6-2. Fra begyndelsen af andet sæt kom Johanne Svendsen igen bagud med et break. Men nede 2-4 vandt danskeren fire partier i træk og tog sættet med 6-4. Så var Park knækket og Johanne Svendsen afgav kun et enkelt parti i afgørende sæt.

- Det er helt vildt overvældende. Jeg er mega mega-glad lige nu. Jeg spillede et dårligt første sæt, hvor hun sad på mig og jeg tænkte ’no chance, jeg vinder den her kamp’. Men jeg fik kæmpet mig tilbage, og nu står jeg som vinder, siger Johanne Svendsen.

Annonce

Det 17-årige stortalent fik god støtte fra de fremmødte tilskuere, der blandt andet talte familie og venner.

- Det her er en kæmpe milepæl for mig det. Det havde jeg slet ikke forventet. Jeg plejer altid at få virkelig mange nerver på, når familie og venner kommer og kigger, for det er jeg ikke vant til, når jeg spiller i udlandet, men jeg synes jeg får lukket det meget godt ude. Jeg er superglad for, at der kom så mange og bakkede mig op, siger Johanne Svendsen.

Med titlen følger 10 point til verdensranglisten, som Johanne Svendsen første gang vil træde ind på, når den opdateres 9. august.

Mulighed for endnu en dansk titel I skrivende stund afvikles herrernes finale ved ITF World Tennis Tour-turneringen i Vejle. Her er der mulighed for mere dansk succes, idet August Holmgren møder 1. seedede Ergi Kirkin fra Tyrkiet.

August Holmgren fra Gentofte er med i turneringen på et wild card. Sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen er særdeles tilfreds med danskernes præstationer ved ugens turnering, som er første gang i syv år, at der kan vindes point til verdensranglisten på dansk grund.

- Det er så vigtigt med de her turneringer i Danmark, hvor spillerne kan vinde deres første point til verdensranglisterne. Spillerne har virkelig grebet chancen denne uge i Vejle. Det gælder Ikke mindst Johanne Svendsen og August Holmgren, der har imponeret med en række fremragende indsatser, siger Jens Anker Andersen.

Titlen i herredouble gik også til et dansk par. I finalen, som blev spillet lørdag aften, besejrede KB-duoen Benjamin Hannestad og Carl Emil Overbeck endnu en dansk duo i form af Christian Sigsgaard (Gentofte) og Johannes Ingildsen (KB) med 7-6, 4-6, 10-8.

I den kommende uge kan der igen vindes point til verdensranglisten i Danmark, når KB er vært for en tilsvarende $15.000 ITF World Tennis Tour-turnering. Kvalifikationen til turneringen på KB er sat i gang søndag.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Debat For abonnenter

'Noget værre ledningspis'

Annonce