Annonce
Navne

Johanne vil behandle angst for kræft

Læge og ph.d.-studerende Johanne Dam Lyhne skal hjælpe kræftpatienter, der frygter tilbagefald. Foto: TrygFonden

Donation:  Læge, ph.d.-studerende Johanne Dam Lyhne fra Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus har modtaget 500.000 kr. fra TrygFonden.

Donationen går til et projekt, der også tidligere har modtaget støtte fra TrygFonden, og som skal udvikle og afprøve et internetbaseret, psykoterapeutisk behandlingstilbud til personer, der har overlevet tarmkræft, og som efterfølgende kæmper med frygt for tilbagekomst af kræften. Omkring 3.400 danskere bliver hvert år diagnosticeret med tarmkræft, og efter fem år er omkring 65 procent fortsat i live.

En del af de overlevende lider af psykologiske senfølger, og flere undersøgelser viser, at de har brug for hjælp til at tackle dem. Forskerne vil derfor undersøge, om et ti-ugers internetbaseret behandlingstilbud kaldet LivEFTERkræft kan afhjælpe frygten for tilbagefald.

Annonce

Forsøgsdeltagerne vil blive tilbudt ugentlige konsultationer med deres psykolog, hvor de har mulighed for at blive guidet og støttet igennem behandlingen. Målet er et bedre hverdagsliv, hvor frygten for genopdukken af kræftsygdommen ikke får lov til at sætte dagsordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Navne

Loge i Vejle har fejret tre jubilarer

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Annonce