Annonce
Vejle

John får Vejle til at hjælpe sig selv: Facebook-gruppe henter medicin og passer børn

John Jakob Bastian Larsen oprettede og er administrator af Facebook-gruppen "Corona hjælp Vejle", der på under to døgn fik over 1000 medlemmer. Til daglig triller han rundt på landevejene i sin lastbil. Privatfoto
Facebook-gruppen “Corona hjælp Vejle” voksede med lynets hast, da John Jakob Bastian Larsen oprettede den onsdag eftermiddag efter at have fyldt brændstof på sin lastbil. Målet med gruppen er at danne et lokalt netværk, der kan skaffe hjælp til de karantæneramte og sårbare.

Vejle: En uvished om fremtiden og en stærk ansvarsfølelse fik lastbilchaufføren John Jakob Bastian Larsen til at oprette Facebook-gruppen “Corona hjælp Vejle” onsdag eftermiddag, da han havde tanket sin lastbil op.

Gruppen, der nu har over 1000 medlemmer, henvender sig til alle borgere i Vejle, som enten er i karantæne grundet corona, eller som har et svækket helbred. Men særligt også til dem, der vil tilbyde deres hjælp.

Indkøb af dagligvarer, afhentning af medicin, luftning af hunde og børnepasning er blot nogle af de ting, borgerne hjælper hinanden med i “Corona hjælp Vejle”.

- Jeg fik idéen til at oprette gruppen, da jeg opdagede, at man havde en tilsvarende i Svendborg. Ingen ved, hvordan coronaen vil udvikle sig, og hvor mange den kommer til at berøre, så det handler om at være på forkant ved at hjælpe hinanden. Hvis hver 10. skulle blive smittet af corona om 14 dage, så skal vi vokse som netværk fra i dag, siger John Jakob Bastian Larsen.

Og især private hjælpegrupper har potentialet til at række hånden langt ud i krisetider som disse, mener administratoren af gruppen.

- Offentlige myndigheder kan kun hjælpe i en vis udstrækning, men derfra må vi selv hjælpe hinanden. De kan jo ikke handle ind for os. Ikke alle borgere i Vejle har et netværk, men det kan Facebook-gruppen forhåbentlig lave om på, siger John Jakob Bastian Larsen.

Siden statsministerens tale onsdag aften er behovet for hjælp eksploderet, og derfor skal så mange hjælpende hænder som muligt banke på hos naboen, hvis muligheden er der.

John Jakob Bastian Larsen

Annonce

Fortid som frivillig

John Jakob Bastian Larsen har en fortid som frivillig i Muskelsvindfonden i 11 år og som flybrandmand i Søndre Strømfjord på Grønland og den tidligere Flyvestation Vandel.

Titlen som aktiv "skralder" har han også på sit cv, dengang han var uden job.

- Jeg vil mene, jeg har et hjælpe-gen i mig, som for nogle dage siden fik mig til at tænke, at jeg måtte gøre et eller andet i denne alvorlige situation. Derfor oprettede jeg hjælpegruppen på det sociale medie, fortæller John Jakob Bastian Larsen, der i dag arbejder som lastbilchauffør hos Overmark Logistik i Give.

Annonce

Behovet eksploderede

Alt lige fra 15-årige skoleelever til optikere og hjemmegående forældre tilbyder deres hjælp til børnepasning, tilretning af briller og medicinafhentning i Facebook-gruppen, da de enten ikke har en skole eller et arbejde at passe for tiden.

Meningen er, at de, der får hjælp, kan betale for de indkøbte og leverede varer via Mobilepay eller med kontanter. Selve håndsrækningen er gratis.

John Jakob Bastian Larsen håber, at lignende hjælpegrupper som hans egen vil sprede sig til Vejles opland.

- Siden statsministerens tale onsdag aften 11. marts er behovet for hjælp eksploderet, og derfor skal så mange hjælpende hænder som muligt banke på hos naboen, hvis muligheden er der, siger han.

Fredag eftermiddag kl. 14.00 havde John Jakob Bastian Larsens Facebook-gruppe "Corona hjælp Vejle" 1028 medlemmer.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce